Beyonce, alături de Kamala Harris pe scenă. „Nu sunt aici ca celebritate, ci ca mamă”. VIDEO

26 octombrie 2024 9:56   Internațional
Ultima actualizare:

Vicepreședintele Kamala Harris a primit vineri sprijinul superstarului mondial Beyoncé în Texas, în cadrul unui eveniment axat aproape în întregime pe dreptul la avort. Beyonce a urcat pe scenă, nu a cântat, ci a transmis un mesaj publicului numeros, care a aplaudat-o minute în șir.

Beyonce, alături de Kamala Harris

Cu o cursă prezidențială în impas, campania lui Harris a încercat să folosească statutul lui Beyoncé - în special în orașul său natal, Houston - pentru a atrage atenția asupra interdicției aproape totale a avortului în acest stat, ca o poveste de avertizare pentru ceea ce s-ar putea întâmpla în întreaga țară dacă fostul președinte Donald J. Trump ar câștiga un nou mandat la Casa Albă, transmite The New York Times.

Mitingul din Houston nu a fost doar cel mai mare din campania sa, ci și evenimentul cu cea mai mare încărcătură emoțională de când a devenit candidatul democrat.

Beyoncé a ținut un discurs axat pe un viitor mai optimist, iar poveștile cutremurătoare ale femeilor din Texas care au suferit complicații de sănătate care le-au pus viața în pericol ca urmare a faptului că li s-a refuzat îngrijirea adecvată pentru complicațiile sarcinii au fost în centrul atenției.

Harris și mulți dintre vorbitori au dat vina exclusiv pe Trump.

Mesajul superstarului Beyonce

Apariția lui Beyoncé a fost remarcabilă pentru starul pop, care este un susținător frecvent al candidaților democrați, dar care rareori face comentarii extinse despre convingerile sale politice.

Cântecul său „Freedom” a devenit imnul campaniei lui Harris, folosit pentru a-l prezenta pe vicepreședinte la aproape fiecare apariție.

„Nu sunt aici ca o celebritate”, a spus Beyoncé mulțimii de vineri, care, potrivit campaniei lui Harris, ar fi fost de 30.000 de persoane. „Nu sunt aici în calitate de politician. Sunt aici ca o mamă, o mamă căreia îi pasă profund de lumea în care trăiesc copiii mei și toți copiii noștri.”

Mesajul ei AICI

Printre ceilalți vorbitori s-au numărat mama lui Beyoncé, prietena de lungă durată a cântăreței și fosta colegă de trupă Kelly Rowland, legenda muzicii country texane Willie Nelson.

Mai multe