#Casa Regală a Marii Britanii

Camilla face economii! Va purta coroana Reginei Maria la încoronarea Regelui Charles al III-lea, după ce a refuzat să comande una nouă

15 februarie 2023 6:58   Internațional
Ultima actualizare:

Regina Consoartă Camilla (75 de ani) va purta Coroana Reginei Maria la încoronarea ei şi a Regelui Charles al III-lea (74 de ani), la începutul lunii mai, a anunţat, marţi, Palatul Buckingham.

Decizia Reginei consoarte Camilla este una istorică

Coroana Reginei Maria are o istorie aparte. Are mai mult de un secol și a fost făcută la comanda specială a Reginei Maria, pentru încoronarea ei din 1911, alături de Regele George al V-lea. Coroana va fi modificată pentru ceremonia istorică din 6 mai.

Interesant este faptul că e prima oară în istoria recentă când o coroană existentă va fi folosită pentru încoronarea unui consort, în loc să fie făcută o nouă comandă, potrivit Palatului Buckingham. Această mutare a fost făcută "în interesul sustenabilităţii şi eficienţei".

Coroana va fi refăcută cu mai multe diamante Cullinan - tăiate din ceea ce a fost cel mai mare diamant extras vreodată, atunci când a fost descoperit în Africa de Sud, în 1905 - în semn de omagiu pentru regretata Regină Elisabeta a II-a, care s-a stins pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Diamantele respective au făcut parte din colecţia personală de bijuterii a regretatului monarh britanic, timp de mulţi ani, şi le-a purtat adesea ca broşe, potrivit Daily Mail.

Regele Charles al III-lea va purta coroana Sfântului Eduard

Unele dintre diamante au fost montate în coroana Reginei Maria pentru încoronarea din 1911 şi pentru încoronarea Regelui George al VI-lea în 1937.

Coroana a fost scoasă din expoziţia sa obişnuită de la Turnul Londrei pentru a fi modificată, cu ocazia ceremoniei din mai. Lucrarea va include şi alte câteva modificări şi adăugiri minore efectuate de bijutierul coroanei, a mai explicat Palatul Buckingham. În schimb, Regele Charles al III-lea va purta coroana Sfântului Eduard, care a fost deja modificată după placul Majestății Sale.

Mai multe