Care era mâncarea tradițional românească iubită de Regina Elisabeta a II-a? Puțini români știu acest detaliu
Puțini monarhi din istoria lumii au reușit să captiveze fascinația publicului la fel de mult precum Regina Elisabeta a II-a. De-a lungul anilor, oameni din întreaga lume și-au dorit afle cât mai multe despre viața privată a persoanei care, vreme de decenii, a fost cea mai constantă prezență politică și culturală a Marii Britanii. Iar un detaliu fascinant despre Elisabeta a II-a era preferința ei pentru un produs tradițional românesc!
Elisabeta a II-a s-a aflat pe tronul Marii Britanii vreme de 70 de ani, din anul 1952, până în 2022, atunci când a începtat din viață la vârsta de 96 de ani. Pentru miliarde de oameni de-a lungul lumii, numele acesteia s-a transformat într-o adevărată constantă culturală, care a rezistat indiferent de ce se întâmpla în restul lumii.
Desigur, o asemenea personalitate a devenit și subiectul fascinației multor oameni, care au dorit să afle cât mai multe despre preferințele monarhului, cât și despre viața privată a acestuia. Iar nu foarte mulți români știu că Elisabeta a II-a îndrăgea o rețetă tradițională din România: faimoasele sarmale românești!
Regina Elisabeta a II-a aprecia sarmalele românești
De-a lungul anilor, regina a avut mai multe oportunități de a încerca produse tradiționale din țara noastră, mai ales datorită faptului că există și legături strânse între familia regală a Marii Britanii și Casa Regală a României.
Sarmalele sunt, la urma urmei, considerate drept cele mai gustoase și populare preparate tradiționale ale bucătăriei românești. Nenumărați turiști străini care vizitează țara noastră sunt impresionați de gustul acestora.
Monarhul englez aprecia și cozonacul din țara noastră
Un alt produs românesc pe care Regina Elisabeta a II-a îl aprecia era cozonacul românesc! Acesta era pregătit cu foarte mare grijă în timpul evenimentelor speciale, iar gustul lui delicios ar fi fost îndrăgit chiar și de către fostul monarh al Marii Britanii.
Iar de-a lungul anilor, datorită vizitelor frecvente pe care Regele Charles le-a făcut în țara noastră, regina a avut posibilitatea de a intra în contact cu nenumărate alte produse gustoase și tradiționale, din România.