Carmen Iohannis, ținută curajoasă la încoronarea Regelui Charles. Ce rochie a purtat Prima Doamnă

6 mai 2023 10:01   Internațional
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis și soția lui, Carmen, sunt prezenți la Londra, pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea. Cuplul prezidențial a ajuns în Marea Britanie de vineri, unde a și participat la recepția organizată de suveranul britanic.

Șefi de stat, capete încoronate și alți demnitari importanți - 2.000 de invitaţi aleși cu grijă  asistă la încoronarea regelui Charles al III-lea, care are loc la Westminster Abbey - o listă mult mai scurtă față de cea de la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a, din 1953, atunci când au fost prezenți 8.000 de invitați.  

Pe lista invitaților de la încoronarea lui Charles al III-lea se află și președintele României, care a venit alături de soția lui, Carmen Iohannis. 

Carmen și Klaus Iohannis au ajuns de vineri la Londra

„Onorat să mă aflu astăzi la Londra, pentru a lua parte la festivitățile prilejuite de încoronarea Majestății Sale Regele Charles al III-lea, un moment istoric şi o celebrare a tradiţiilor monarhiei britanice”, a transmis Klaus Iohannis, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, vineri (5 mai).

Președintele României și Carmen Iohannis s-au fotografiat și sâmbătă, ținându-se de mână, cu doar o oră înainte de începerea încoronării Regelui Charles al III-lea. Prima Doamnă a României a făcut o alegere curajoasă privind ținuta pe care a purtat-o, cu ocazia evenimentului istoric.

Carmen Iohannis a ales să poarte o rochie turcoaz, peste genunchi, o haină în aceeași culoare și o pereche de pantofi bej, cu toc cui. Prima Doamnă a României a optat pentru un machiaj de ocazie, cu un ruj de culoare roz-aprins, iar părul și l-a ondulat și l-a strâns într-un coc lejer. 

La rândul său, președintele Iohannis a optat pentru un costum elegant, de culoare bleumarin, și o cravată albastră.

„În această dimineață, înainte de Ceremonia încoronării Majestății Sale Regele Charles al III-lea”, a scris Klaus Iohannis, pe rețelele sociale, sâmbătă (6 mai).

Mai multe