#Casa Regală a Marii Britanii

Casa Regală britanică are din nou probleme! Ducesa Sarah Ferguson, diagnosticată cu cancer de piele

22 ianuarie 2024 15:21   Internațional

Sarah Ferguson (64 de ani) a fost diagnosticată cu cancer de piele, la doar șase luni după ce a fost tratată pentru o formă incipientă de cancer la sân. Ducesa de York, care este fosta soție a prințului Andrew – fratele Regelui Charles al III-lea, a primit diagnosticul de melanom malign, după ce i-au fost extirpate mai multe alunițe, una dintre ele fiind canceroasă.

Conform purtătorului său de cuvânt, Sarah Ferguson urmează să fie supusă unor investigații suplimentare.

Sarah Ferguson a suferit recent o dublă mastectomie

După ce a fost diagnosticată cu o formă incipientă de cancer de sân în această vară, Sarah, ducesă de York, a fost diagnosticată acum cu melanom malign. Dermatologul ei a cerut ca mai multe aluniţe să fie îndepărtate şi analizate în acelaşi timp în care ducesa a fost supusă unei operaţii de reconstrucţie în urma mastectomiei, iar una dintre aceste aluniţe a fost identificată ca fiind canceroasă.

Ea va fi supusă unor investigaţii suplimentare pentru a se asigura că aceasta a fost depistată în stadii incipiente.În mod clar, un alt diagnostic la atât de puţin timp după tratamentul pentru cancerul de sân a fost angoasant, dar ducesa rămâne cu un moral bun”, a transmis purtătorul de cuvânt al ducesei de York. 

În 2023, Sarah Ferguson a suferit o operaţie de mastectomie şi reconstrucţie a sânilor, care a durat opt ore. Ea a descoperit că are cancer la sân în urma unei mamografii de rutină. Anterior, ducesa de York nu a avut niciun simptom. 

Veștile despre ducesa de York vin după ce, săptămâna trecută, palatul Buckingham a anunțat că prințesa Kate Middleton a fost supusă unei intervenții chirurgicale în zona abdominală, fără să dea detalii despre boala de care ar suferi aceasta. Ea trebuie să stea în spital aproximativ 10-14 zile și va reveni la îndatoririle regale abia după Paște.

De asemenea, în următoarele zile, Regele Charles al III-lea va ajunge la spital din cauza prostatei mărite. 

Mai multe