Cele două preparate românești adorate de străini: „Soțului meu italian îi plac foarte mult"
Pictorița Narcisa Lungu, stabilită în Italia împreună cu soțul ei, a declarat că este bucuroasă atunci când reușește să păstreze tradițiile culinare din România. A declarat că soțul italian este încântat să mânânce mici și papanași. „Când îmi vine dorul de casă primul lucru pe care-l fac este să mă duc să cumpăr alimente românești sau să pregătesc ceva", a spus românca.
"Soțul meu este italian și adoră papanașii și micii"
Pictorița Narcisa Lungu spune că, în viața de zi cu zi, mâncarea românească este cea care îi aduce aminte de casă. Povestește că soțului său italian îi plac foarte mult papanașii și micii românești, pe care îi pregătește de fiecare dată când are ocazia.
„Vă pot spune că mâncarea de acasă îmi place foarte mult. De câte ori am ocazia, gătesc sau cumpăr alimente românești pentru că mi-e dor de casă și când îmi vine dorul de casă primul lucru pe care-l fac este să mă duc să cumpăr alimente românești sau să pregătesc ceva. Vă pot spune că soțul meu este italian și adoră papanașii și micii", a declarat românca pentru stiridiaspora.ro.
"Sunt diferite tradiții pe care încercăm să le păstrăm"
„Deci i-am transmis pasiunea mea pentru bucătăria românească. Evident că le-a gustat și nu putea să nu se bucure de ceea ce a gustat. În afara bucătăriei, sunt diferite evenimente, diferite tradiții pe care încercăm să le păstrăm și să rămânem în contact. De exemplu, acum doi ani, am organizat alături de aceiași participanți ai comunității românești un eveniment pentru a celebra ziua națională a României.
Încercăm să rămânem cât de cât conectați la sărbătorile de acasă, să participăm si noi așa cum putem, prin a marca prezența noastră. Vă dați seama că e o mare bucurie atunci când reușim să facem ceva care să ne unească și să ne permită să ne bucurăm, ca și cum am fi acasă. Au venit și alți oameni din Italia să vadă ce am organizat, cum ne manifestăm. Au venit anumite persoane din cadrul asociației Belle Arte," a mai spus Narcisa Lungu.
Micii de la noi au fost apreciați și de americani
Gastronomia românească este cunoscută pentru produse pe bază de carne de porc, de pui, de vită, cartofi, ceapă, mălai, produse lactate sau usturoi. Toate se combină în așa fel încât rezultă mâncăruri dintre cele mai bune pe care le poți gusta într-o viață.
Astfel că, multe sunt preparatele tradiționale românești, însă mititeilor li s-a dus vestea chiar și peste Ocean. În această situație a fost și un cuplu de americani care, aflați la a doua vizită în țara noastră, au mâncat mici de la Obor.
„Am luat un Uber până la Piața Obor și am plătit echivalentul a trei dolari și cincizeci de cenți. Piața este cea mai veche și mai mare din București. Iar mititeii de la Terasa Obor sunt excelenți! Nu sunt un fan înfocat al sosurilor, însă muștarul este unul dintre condimentele mele preferate”, a spus Sammy.