#Casa Regală a Marii Britanii

Charles al III-lea, interdicție pentru Harry și prințul Andrew, la funeraliile Elisabetei a II-a: «A fost umilitor»

18 septembrie 2022 9:17   Internațional
Ultima actualizare:

La funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, care se desfășoară de-a lungul a 10 zile, au participat toți membrii familiei regale, inclusiv Harry și controversatul prinț Andrew. Totuși Regele Charles al III-lea le-a interzis categoric ducelui de Sussex și prințului Andrew un anumit lucru, în cadrul solemnului eveniment. 

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au reunit familia regală, care s-a prezentat la Westminster Hall, pentru a onora memoria monarhului, ce a încetat din viață la 96 de ani.

Harry, duce de Sussex, și prințul William au uitat de conflictul care a existat între ei și au avut o apariție solemnă la catafalcul reginei. O altă prezență controversată la eveniment a  fost prințul Andrew, fiul suveranei, acuzat de abuz sexual și conexiuni cu pedofilul Jeffrey Epstein. 

Citește și: William și Harry, alături de ceilalți nepoți ai reginei Elisabeta a II-a, la priveghiul bunicii

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au adus în prim plan «proscrișii» Casei Regale

Cu toate acestea, atât Harry, cât și prințul Andrew au avut aceeași interdicție categorică din partea regelui Charles al III-lea, la funeraliile ce au avut loc miercuri. 

Vezi și: Lista castelelor și proprietăților deținute de Casa Regală a Marii Britanii. Unde petrecea cel mai mult timp Regina Elisabeta a II-a?

Harry, ducele de Sussex, și prințul Andrew nu au avut voie să facă salutul regal, în momentul în care au trecut pe lângă sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Se pare că acest gest este rezervat doar membrilor Casei Regale, care își exercită activ drepturile. Harry a renunțat la statutul său, după ce a părăsit Marea Britanie și s-a stabilit în California, alături de Meghan. De asemenea, Andrew a fost decăzut din atribuțiile sale regale, după scandalul sexual în care a fost implicat, făcând de rușine Casa Regală britanică. 

Nu rata nici: Imagini îngrijorătoare cu prințesa Kate la catafalcul reginei Elisabeta a II-a, dărâmată de durere

Unul dintre analiștii britanici care au comentat priveghiul reginei Elisabetei a II-a a menționat că interdicția lui Charles pentru Harry și prințul Andrew a fost umilitoare.

«Când i-am privit pășind pe lângă catafalc pe Harry și Andrew, îmbrăcați la costum negru și nu au avut voie să facă salutul regal, a fost de-a dreptul umilitor», a menționat Andrew Morton pentru Daily Mirror

Regele Charles i-a permis lui Harry să poarte uniforma militară la priveghiul de sâmbătă

Harry a obținut până la urmă dreptul de a purta o uniformă militară, la priveghiul reginei Elisabeta a II-a care a avut loc sâmbătă, deși o astfel de onoare este rezervată doar membrilor familiei regale care sunt în funcțiune. Harry a renunțat la titlul său princiar atunci când s-a căsătorit cu Meghan Markle, devenind Duce de Sussex. Fratele lui William a servit totuși un stagiu militar în Afganistan, așa că în ultimul moment, Regele Charles al III-lea i-a permis lui Harry să îmbrace uniforma militară.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe