Cine a convins-o pe regina Elisabeta să iasă la balcon în timpul Jubileului? „A sunat-o și i-a spus...”

12 iunie 2022 5:56   Internațional
Ultima actualizare:

S-a aflat cine a convins-o pe regina Elisabeta să iasă la balcon în timpul Jubileului de Platină, în ultima zi a evenimentului care a marcat 70 de ani de domnie a monarhului. Cel mai memorabil moment al celor patru zile de festivități era să nu se întâmple. 

Regina a devenit una dintre cele mai pregătite figuri publice din lume în cursul celor 70 de ani de domnie, dezvăluindu-și rareori emoțiile în public. Totuși, o sursă a celor de la The Daily Mail a dezvăluit că numărul uriaș de mulțumiri din partea publicului britanic a lăsat-o "plină de lacrimi și copleșită de emoție" în timpul finalului glorios al festivităților Jubileului de duminica trecută.

Pentru majoritatea oamenilor, punctul culminant al celor patru zile a venit atunci când Regina Elisabeta a apărut la balconul Palatului Buckingham, alături de membrii cei mai apropiați ai familiei, în ultima zi a Jubileului de Platină.

Îmbrăcată într-un costum verde deschis și ținând în mână bastonul, regina a ieșit cu un zâmbet larg pe balcon și a privit spre oamenii care fluturau steagul Union Jack în fața ei. 

În balconul simbolic al monarhiei britanice, regina a fost flancată de trei generații ale familiei sale - prințul moștenitor Charles și soția sa, Camilla, ducesă de Cornwall, prințul William și Catherine, ducesă de Cambridge, și cei trei copii ai lor. Cu toate acestea, momentul istoric a fost aproape să nu se întâmple, conform sursei citate.

Regina Elisabeta a fost convinsă cu trei ore înainte de eveniment să iasă la balcon în ultima zi a Jubileului

Se pare că regina Elisabeta s-a decis în ultimul moment să participe. Ea a fost convinsă la telefon de Prințul Charles.

„Regina a decis doar că va merge la Londra cu aproximativ trei ore înainte de apariția de la balcon. Nu se simțea grozav, dar Prințul de Wales a sunat-o și i-a spus că ar trebui să vină dacă poate.

El i-a spus că sunt atât de mulți oameni disperați să o vadă și el a convins-o să vină”, conform sursei publicației britanice.

Prințul Charles a convins-o pe Regina Elisabeta să iasă la balcon în ultima zi a Jubileului

Regina a călătorit de la Windsor la Londra și a fost uimită de bunăvoința care i-a fost arătată când a ajuns. Ea „a fost total copleșită de numărul de persoane care așteptau să o vadă – avea lacrimi în ochi înainte de a ieși pe balcon", conform sursei citate.

După ce a ajuns la un acord cu Prințul de Wales și Ducele de Cambridge, apariția ei a fost atent coregrafiată în momentele de dinainte. Astfel, monarhul în vârstă de 96 de ani a stat la balcon lângă alte trei generații, într-un moment unic și special.

La finalul evenimentului, inspirată de răspunsul publicului din țară și din străinătate, regina a transmis un mesaj profund de mulțumire.

„Deși este posibil să nu fi participat la fiecare eveniment în persoană, inima mea a fost cu voi toți. Și îmi mențin angajamentul de a vă sluji cât mai bine posibil, sprijiniți de familia mea”, a precizat Regina Elisabeta a II-a.

Momentul memorabil de la balcon a reprezentat a treia apariție publică a Reginei Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de Platină. Ea urmărise parada militară Trooping the Colour, în prima zi a festivităților, apoi a luat parte la ceremonia de aprindere a torțelor în aceeași seară la Castelul Windsor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Mai multe