Cine este milionarul care a rămas fără adăpost în adolescență. Cum s-a îmbogățit după ce a fost îngropat în datorii

26 octombrie 2024 13:52   Internațional

Dean Forbes se află în fruntea Powerlist 2025, lista care celebrează britanicii de culoare. Este un bărbat care a rămas fără locuință de două ori în adolescență, care și-a început cariera într-un call center, iar este acum director executiv al Forterro, o companie suedeză de software.

Cum a ajuns șeful unei companii de software

Dean Forbes, care și-a început cariera într-un call center, este acum șeful unei companii de software. El și-a croit drumul de la „sărăcia cruntă” în care a crescut în sud-estul Londrei la funcția de director executiv al Forterro, o firmă suedeză de software. Forbes spune că să ajungă în topul Powerlist 2025 este „un vârf profesional”. 

El a declarat pentru BBC că, deși a crescut într-o familie monoparentală, mama lui, o femeie cu dizabilități, și-a încurajat întotdeauna copiii să gândească pozitiv și le-a dat speranță. Mama lui l-a învățat pe el și pe cei doi frați ai săi „să aibă așteptări mari” și „să nu fie niciodată victime”.

Bărbatul rămăsese fără adăpost 

Forbes a rămas de două ori fără adăpost când era adolescent, dar a spus că el și familia lui au considerat că a fost vorba doar de provocări temporare, care trebuiau depășite. A încercat să devină fotbalist profesionist, dar nu a reușit. Acum spune că a fost un moment definitoriu pentru viața lui.

Acea respingere m-a pus pe această cale care depășește orice aș fi putut visa”, a spus el. Ajunsese să împrumute bani pentru a „păstra aparențele” în fața prietenilor care jucau fotbal și care erau „plătiți bine”, așa că a făcut datorii de 88.000 de lire sterline. Pentru a le plăti, s-a angajat la un call center Motorola. Așa a început cariera lui.

 Forbes a devenit apoi director executiv la două firme 

S-a mutat apoi la o firmă de software numită Primavera, pe care a cofondat-o, și a câștigat primele milioane după ce firma a fost cumpărată de gigantul Oracle. Forbes a devenit apoi director executiv la două firme de software, KDS și CoreHR, luând de fiecare dată pachete de acțiuni, din care a câștigat alte milioane de lire sterline.

El deține, de asemenea, o participație în Forterro, o firmă cu venituri de peste 300 de milioane de euro pe an. În ciuda averii sale, el a spus că nu a uitat valoarea banilor. I-a cumpărat mamei sale o casă și s-a asigurat că propriii săi copii nu știu ce e sărăcia.

Vrea să ofere oportunități altor tineri din comunități defavorizate

Dar nu a uitat de unde a plecat și acum vrea să ofere oportunități altor tineri din comunități defavorizate. Forbes și soția sa Danielle au înființat Forbes Family Group, o organizație filantropică pentru oamenii din comunitățile defavorizate. „Experiența mea m-a făcut foarte conștient de faptul că există atât de mult talent în aceste comunități, trebuie doar să deschidem ușa” pentru a oferi oamenilor o șansă, a spus el.

Mai multe