Cum a reușit o femeie să economisească zeci de mii de euro și să-și cumpere trei case până la vârsta de 34 de ani. Ce mânca în fiecare zi

30 august 2024 12:48   Internațional

Saki Tamogami declară că a trăit extrem de cumpătat timp de 16 ani. Totul pentru a-și îndeplini visul de a deține trei case până la vârsta de 34 de ani. Felul ei principal de mâncare a fost tăiței udon cu legume, mâncare care costa 50 de yeni (aproximativ 1,5 lei). Femeia nu cumpăra nimic din ce nu era la reducere. 

 Cum a economisit Saki Tamogami 

Saki Tamogami a apărut într-o emisiune TV - Happy! Bomby Girl - care spune povestea unor tinere care își schimbă viața prin muncă și perseverență. Emisiunea a detaliat stilul de viață extrem de modest care i-a permis să economisească atât de mulți bani încât la vârsta de 34 de ani și-a cumpărat trei case și și-a deschis o cafenea pentru pisici, potrivit South China Morning Post.

Acum în vârstă de 37 de ani, Saki Tamogami a povestit că avea exact 19 ani când și-a propus să dețină trei case și știa că nu-i va fi ușor, dar a găsit consolare în faptul că vedea de la lună la lună cât de mult cresc economiile ei. După ce a absolvit facultatea, a lucrat pentru un agent imobiliar și a fost foarte atentă la salariu.

Femeia a gătit toate mesele acasă

Pentru a minimiza costurile, și-a gătit absolut toate mesele acasă. A spus că timp de 15 ani a mâncat aproape exclusiv tăiței udon (un tip de tăiței groși, din făină de grâu, folosiți frecvent în bucătăria japoneză) ridichi la preț redus și pâine prăjită, cheltuit nu mai mult de 50 de yeni (1,5 lei) per masă.

Ocazional, mânca gem pe pâine sau o bucată de somon cu orez, dar extrem de rar a depășit suma de 200 de yeni pe zi pentru mâncare. De asemenea, ea a spus că nu și-a cumpărat boluri și farfurii, ci a mâncat direct din oală tot pentru a economisi. Și-a urmat întotdeauna motto-ul: „Nu cumpăra niciodată nimic dacă nu e la reducere”. De la vârsta de 19 ani, ea a încetat să-și mai cumpere haine noi, bazându-se pe hainele pe care le-a primit de la rude, iar mobila pe care a avut-o a fost salvată de la gunoi.

Mai multe