Cum a reușit un adolescent să-l șantajeze pe Elon Musk pentru 50.000 de dolari

31 ianuarie 2022 10:08   Internațional

Săptămâna aceasta, povestea lui Jack Sweeney, un tânăr în vârstă de 19 ani, a câștigat faima internetului când redacția Protocol a publicat o poveste despre unul dintre roboții săi de pe Twitter. 

Jack Sweeney, cunoscut pentru ElonJet, un tracker care trimite pe Twitter când avionul privat al lui Elon Musk decolează și aterizează, a câștigat faima internetului, deoarece a reușit să-l șantajeze pe Musk pentru o sumă considerabilă de bani.

Sweeney are câțiva alți astfel de roboți care folosesc datele de trafic aerian disponibile public pentru a urmări avioanele private ale celebrităților precum Bill Gates și Jeff Bezos. Cu toate acestea, cu 180.000 de urmăritori, contul ElonJet este de departe cea mai faimoasă creație a lui Sweeney. Popularitatea platformei a reușit, spre surprinderea tuturor, să-l atragă chiar și pe Elon Musk către celebra invenție.

50.000 de dolari, cererea tânărului pentru a închide platforma

Toamna trecută, fondatorul Tesla l-a contactat pe Sweeney în legătură cu platforma ElonJet. „Poți să dai jos asta? Este un risc de securitate”, i-a transmis Musk tânărului.

Musk i-a propus lui Sweeney că îi va da 5.000 de dolari pentru a șterge contul și a împiedica „nebunii” să-i afle locația. În schimb, Sweeney a făcut o contraofertă. „Oare vreo șansă de a crește asta la 50.000 de dolari? Ar fi un sprijin grozav pentru facultate și, eventual, mi-ar permite să-mi iau o mașină, poate chiar un Model 3.”

Totuși, cei doi nu au mai discutat de atunci. Chiar și așa, munca lui pentru a dezvolta ElonJet l-a învățat cum să lucreze cu limbajele de programare și i-a obținut un job part-time la o companie numită UberJets. În plus, în calitate de fan autoproclamat, a ajuns să împărtășească o conversație cu unul dintre idolii săi.

Totuși, acum, adolescentul pare să-și fi schimbat planul. Într-un nou interviu acordat publicației Business Insider, el a spus că a decis să facă publică oferta lui Musk după ce miliardarul și-a pierdut aparent interesul în încheierea unei înțelegeri cu tânărul. „El a mers pe direcția opusă față de mine, așa că de ce n-aș merge pe direcția opusă față de el?” a declarat Sweeney.

Se pare că Musk nu are vreun interes să negocieze cu Sweeney. În urma conversației lor inițiale, CEO-ul Tesla și SpaceX a implementat câteva dintre sfaturile tehnice pe care i le-a dat Sweeney pentru a-și face avionul mult mai greu de urmărit. La acea vreme, Musk i-a spus, de asemenea, lui Sweeney că nu „s-a simțit îndreptățit să plătească pentru a închide această platformă”, conform Engadget

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Mai multe