De câți bani are nevoie, în fiecare lună, o românca stabilită în Elveția, pentru a trăi? „Prețurile nu sunt foarte diferite”

20 iulie 2024 16:08   Internațional

O tik-tokeriță din Ucraina a intervievat pe străzile din Elveția o româncă stabilită în această țară, iar întrebarea pe care i-a pus-o a fost de ce sumă de bani are nevoie lunar, pentru a trăi în această țară. Iar românca a mărturisit că îi trebuie undeva între 7.000 și 8.000 de euro, o sumă care în România ar fi una considerabilă.

Discuția dintre cele două a avut loc pe străzile din Lausanne, iar românca a vorbit și despre faptul că prețurile alimentelor nu diferă foarte mult, între Elveția și România. Iar atunci când a venit vorba despre ce sumă de bani este necesară lunar pentru a putea trăi în Elveția, românca spus că undeva între 7.000 și 8.000 de euro este ideal.

Atât românca, cât și tik-tokerița din Ucraina au spus că această sumă ar fi una considerabilă, atât în țara noastră, cât și în cea vecină. Cu toate acestea, românca a mărturisit că prețurile la case încă diferă mult, între Elveția și România, potrivit adevarul.ro.

De câți bani este nevoie lunar pentru a putea trăi în Elveția

„Sunteți din Elveția?”, a fost întrebată inițial românca.

„Nu, dar trăiesc aici. Sunt din Balcani”, a spus aceasta.

„De câți bani aveți nevoie pe lună ca să trăiți în Elveția?”, a întrebat mai departe tik-tokerița din Ucraina. Iar la această întrebare, românca a dat un răspuns surprinzător.

„Între 7.000 și 8.000 de euro”, a spus românca. Mai departe, tik-tokerița din Ucraina a mărturisit că această sumă ar fi uriașă în Ucraina.

„Eu sunt ucraineancă. Vreau să vă spun că acești bani despre care vorbiți aici, în Ucraina aș fi putut avea o viață de prințesă. Este la fel și pentru tine?”, a întrebat aceasta.

„Eu sunt din România, dar prețurile nu sunt foarte diferite. Am fost în România săptămâna trecută, iar prețurile sunt aproximativ la fel”, a explicat mai departe românca.

„La fel ca în Elveția?”

„Nu foarte diferite. Pentru achiziționarea unui apartament sigur nu e același preț, dar pentru mâncare suntem cam pe acolo”, a mai explicat românca.

Mai multe