De ce tinerii de astăzi sunt mai nefericiți decât generațiile mai în vârstă. Fenomenul îngrijorător sesizat de specialiști

20 martie 2024 18:15   Internațional

Un nou studiu arată o situație tot mai îngrijorătoare, printre tinerii din America de Nord și Europa de Vest. Se pare că nivelul fericirii al acestora a scăzut, iar tinerii din această parte a lumii sunt, în general, mai nefericiți decât generațiile mai în vârstă.

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, tinerii din ziua de astăzi sunt mai nefericiți decât generațiile mai în vârstă, acest fenomen fiind descris precum „o criză de la jumătatea vieții”. De asemenea, un important medic american a avertizat că problema este una extrem de serioasă, iar tinerii „se luptă cu adevărat.”

Chirurgul general din Statele Unite, dr. Vivek Murthy, a spus că unul dintre factorii care au condus la această situație este modul în care noua generație folosește rețelele de socializare. Expertul a spus că faptul că acestora le este permis să folosească neîngrădit aceste platforme este o situație similară cu prescrierea unor medicamente a căror siguranță nu a fost testată. De asemenea, medicul a mai spus că eșecul din ultimii ani ai autorităților, în a reglementa mai eficient rețelele de socializare, a fost „o nebunie”.

Tinerii sunt mai puțin fericiți decât generațiile anterioare

Se pare că această problemă a fost depistată nu doar printre tinerii din Statele Unite, ci și printre cei din Europa de Vest. Mai mult decât atât, scăderea nivelului de fericire al tinerilor sub 30 de ani, din Statele Unite, a fost îndeajuns de însemnat pentru a scoate această țară din lista celor mai fericite 20 de națiuni, potrivit Raportului Mondial al Fericirii 2024.

De asemenea, medicul american a mai spus faptul că acest fenomen arătat de către raport este un adevărat semnal de alarmă. „Semnal de alarmă că tinerii se confruntă cu adevărat cu dificultăți în SUA și acum din ce în ce mai mult în întreaga lume”, a spus, conform sursei citate, Murthy. În același timp, în privința tinerilor din Europa de Est și din Africa Subsahariană, se pare că nivelul fericirii a mai crescut, spun experții.

Mai multe