Doar 1 din 1.000 de români nu are această problemă. Ce vitamină importantă se află în cantități prea mici în organismul oamenilor

Ultima actualizare:

Deja nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi faptul că vitaminele sunt cruciale pentru starea noastră de sănătate. Cu toate acestea, chiar dacă știm acest lucru, doar foarte puțini dintre noi se îngrijesc constant să își asigure nivelul necesar de vitamine în organism. Iar lipsa acestora poate duce la o imunitate mai redusă, iar, astfel, la boli serioase.

Zincul este foarte important pentru sănătatea noastră
Zincul este foarte important pentru sănătatea noastră

Știm cu toții cât de importante sunt vitaminele pentru organismul nostru, însă de prea puține ori chiar avem grijă să ne asigurăm că acestea sunt prezente în corpul nostru. Iar dacă nu ne menținem nivelul necesar de vitamine, consecințele pentru starea noastră de sănătate pot fi extrem de grave. Potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, onco-nutriționistul Marius Văduva, a vorbit despre vitaminele și nutrienții care ne sunt necesare pentru o sănătate de fier.

Invitat la emisiunea iThink, acesta a spus că zincul este extrem de important pentru sănătatea noastră. Din păcate, medicul estimează că foarte puțini români au un nivel optim de zinc în organism. „Cel mai important lucru din corp, și cred că doar unul din 100 de oameni, în cel mai bun caz, ar avea cât de cât, este zincul”, a spus acesta, conform sursei citate.

Vitaminele care nu trebuie să ne lipsească

Marius Văduva a mai explicat că zincul, împreună cu vitamina D și C, sunt foarte importante pentru a ne menține un sistem imunitar puternic.

„Pentru imunitate aș recomanda binecunoscuta vitamina D, și aș spune oricărei persoane de peste 16-18 ani să ia 5000 UI pe zi de vitamina D. Dar pe lângă asta, aceste persoane adulte ar trebui să ia 50 mg de zinc permanent. Vitamina D, zincul și măcar 1 gram, 1.5 grame zilnic de vitamina C”, a explicat acesta.

Din păcate, Marius Văduva spune că nu a întâlnit mai mult de un român la 1.000 de persoane care să aibă îndeajuns de multă vitamina C în organism. Această vitamină, spune expertul, dispare atunci când există nitrați în legumele și fructele pe care le consumăm.

„Și eu nu am găsit până acum mai mult de un român la 1000 de persoane care are vitamina C în organism suficientă. Este cel mai important antioxidant, pe lângă glutation, pentru corpul uman.

Vitamina C dispare prima când avem nitrați în legume și fructe. Și cum antioxidanții sunt mâncați de acești nitrați, noi nu mai avem vitamina C în corp. Este mai rău decât la vitamina D, pentru că acolo lumea se mai îngrijește, dar aceasta chiar lipsește”, a transmis onco-nutriționistul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net