Descoperirea uluitoare pe care un pescar a făcut-o într-o zi obișnuită: „Este de neprețuit, este o comoară”

10 august 2024 16:23   Internațional

Un pescar din Devon a găsit în adâncuri o adevărată comoară. Este vorba de un primul rechin de acest fel - unul făcut din Lego, pierdut în mare de pe un vas de marfă în urmă cu 27 de ani.

Richard West, un pescar în vârstă de 35 de ani care locuiește în Plymouth, a găsit marți jucăria de plastic pe vârful plasei sale de pescuit, la 32 km sud de Penzance.

Fără să stea prea mult pe gânduri, Richard a contactat proiectul Lego Lost at Sea, al cărui fondator Tracey Williams a confirmat că piesa este primul rechin raportat din cei 51 800 de rechini Lego pierduți de pe cargoul Tokio Express la 13 februarie 1997.

Aproape 5 milioane de piese lego s-au rătăcit în mare

Un val ciudat într-o furtună puternică a măturat 62 de containere de transport maritim în mare, la 20 de mile (32 km) de Land's End, dintre care unul conținea 4 756 940 de piese Lego, multe dintre ele cu tematică marină.

West pescuia la bordul vasului Defiant FY848, care navighează între Plymouth, Brixham și Newlyn, în căutare de pește lotcă, limbă-de-mare și somn, când a descoperit captura unică.

„Mi-am dat seama imediat ce era pentru că aveam rechini Lego în setul de corăbii pirat când eram mic. Îi iubeam. Au trecut 25 de ani de când nu am mai văzut acea față. Am fost atât de încântat. Am fost mai fericit că am găsit rechinul decât orice altceva am prins săptămâna asta. Este de neprețuit, este o comoară”, a declarat West conform BBC.

Potrivit lui Tracey Williams, fondatoarea Lego Lost at Sea, în containerul pierdut se aflau 22 200 de rechini Lego gri închis și 29 600 de rechini gri deschis.

„Acest rechin Lego este unul dintre cei 51.800 pierduți peste bord de pe Tokio Express și singurul pe care l-am văzut vreodată. Richard și cu mine avem acum custodia comună a rechinului”, a declarat doamna Williams.

Când au apărut rechinii Lego

„Rechinii Lego au apărut în mai multe seturi Lego din 1997, inclusiv Shark Cage Cove, Shark Attack și Deep Sea Bounty”, a explicat ea.

Totodată a rugat pe oricine altcineva care a găsit Lego din deversare să ia legătura cu proiectul Lego Lost at Sea pentru a putea fi adăugat la harta proiectului, care înregistrează observațiile pentru o lucrare științifică privind deversarea Lego.

Recent, piese Lego din containerul pierdut peste bord a fost găsit nu doar în Cornwall, ci și în Insula Man, Insulele Canalului Mânecii, Țara Galilor și Irlanda, a mai spus doamna Williams. 

Mai multe