Un scafandru și un rechin uriaș, cei mai buni prieteni: „Este sensibil și jucăuș”

O prietenie neobișnuită! De aproape 23 de ani, scafandrul Jim Abernethy, din Florida, și rechinul tigru Emma se întâlnesc în adâncuri. Bărbatul a descoperit-o pe Emma pentru prima oară în 2001, în largul plajei Tiger, din Bahamas, cu un cârlig de la o undiță înfiptă în gură, pe care a reușit din fericire să i-l scoată. 

Jim Abernethy și rechinul Emma au o legătură specială (Foto: captură video)
Jim Abernethy și rechinul Emma au o legătură specială (Foto: captură video)

 Jim Abernethy: „Rechinii nu sunt monștri mâncători de oameni”

De atunci, ce doi au devenit inseparabili. Rechinul de 4,5 metri pare să aibă o legătură specială cu prietenul ei uman, căruia îi acordă toată încrederea. De fiecare dată când îl vede pe Jim, Emma vine aproape de el și îl lase să o mângâie pe cap și pe bot. „Ce o face pe Emma atât de specială este că e cu adevărat uriașă! Însă, este atât de afectuoasă! Rechinii nu sunt monștri mâncători de oameni, de fapt, ei sunt creaturi sensibile – la fel ca pisicile și câinii. Când mă joc cu Emma, e ca și cum m-aș juca prin iarbă cu un Golden Retreiver. Este foarte distractiv să petrec timpul cu ea, să filmez și să fac multe poze!”, a declarat Abernethy, pentru tabloidul britanic The Sun.

Jim făcea scufundări în 2001, când a văzut pentru prima dată acest rechin tigru uriaș învârtindu-se la câțiva metri distanță de el. Emma s-a apropiat în cele din urmă de el, parcă cerându-i ajutorul, iar el a reușit să-i smulgă un cârlig din gură, în ciuda riscurilor evidente. De atunci, Abernathy a scos alte patru cârlige din gura Emmei, iar cei doi sunt în continuare cei mai buni prieteni.

Emma se apropie de Jim de fiecare dată când acesta se scufunda. Rechinul îl recunoaște chiar dacă își schimba echipamentul de scufundare. De-a lungul timpului, ea a învățat ce înseamnă semnele pe care le face el cu mâinile – o invitație pentru Emma de a veni la mângâiat – și Abernethy susține că ea a început să se comporte ca un câine jucăuș. „Încercând să descriu cum este acest sentiment, într-adevăr mă face să cred că limba engleză nu este suficient de bună ca să pot explica în cuvinte...”, a spus Jim Abernathy, conform Oddity Central. „A avea o conexiune care durează pe viață este foarte emoționant. Unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat este această descoperire a laturii afectuoase a rechinilor.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Două anotimpuri în România. FOTO observatoruph.ro
image png
drone record guinness china jpg
papa francisc jpg
laza 1 jpg
biserica neagra obiective turistice orasul brasov 6 2048x1536 jpg
image png
Calatori evacuati metrou tineretului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net