#Casa Regală a Marii Britanii

Tradiția veche de sute de ani! Regina Elisabeta a-II-a, „jelită” de albinele regale

14 septembrie 2022 12:55   Internațional
Ultima actualizare:

Conform unei tradiții vechi de secole, albinele de la palatul regal au fost informate cu privire la dispariția Reginei Marii Britanii și la schimbarea stăpânului lor.

Apicultorul regal le-a dezvăluit albinelor că Charles este Regele Marii Britanii acum și că trebuie să se poarte frumos cu el”, a declarat îngrijitorul albinelor regale, John Chappale, 79 de ani, într-un interviu acordat celor de la Daily Mail, citat de Clickpentrufemei.ro

Ritualul a avut loc la o zi după decesul Elisabetei a II-a

Chappale s-a dus mai întâi la Casa Clarence înainte de a ajunge la Palatul Buckingham pentru a-și îndeplini ritualul pe 9 septembrie 2022. În timpul acestui ritual a prins câte o fundă neagră pe stupii regali.

Ritualul regal se ține în continuare, după secole întregi de tradiție, pentru simplul motiv că, dacă albinele nu sunt informate cu privire la moartea stăpânului, nu mai produc miere, părăsesc stupul sau mor pur și simplu.

Citește și: Starea Reginei Elisabeta a II-a, cu două zile înainte de deces, dezvăluită de Boris Johnson

Superstiția are de-a face cu faptul că albinele trebuie să știe ce se întâmplă cu stăpânul lor și, la moartea acestuia, trebuie să intre și ele în doliu.

Click AICI pentru a afla povestea ritualului fascinant din Marea Britanie, din articolul disponibil pe Clickpentrufemei.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Mai multe