Ea e fetița pe care tatăl ei o ținea de mână printre dărâmături

13 februarie 2023 12:26   Internațional
Ultima actualizare:

Pe o rețea de socializare, jurnalistii au gasit o fotografie cu bărbatul care își ținea de mână fiica moartă, prinsă între dărâmături. În imaginea care a fost distribuită masiv tatăl este alături de fiica lui pe cand erau fericiți și lipsiți de griji.

Bărbatul turc care își ține fetița moartă de mână a devenit imaginea tristeții în întreaga lume. Un jurnalist care se afla în preajma unor clădiri prăbușite din Kahramanmaraș a devenit atent când a observat un bărbat care stătea nemișcat cu una din mâini întinsă. S-a apropiat și a observat că ține în mâna palma unui copil. Era fata lui, în vârstă de 15 ani, ucisă de betonele prăbușite peste ea la cutremur.

”Fă-mi o poză cu copilul meu” 

„Fă-mi o poză cu copilul meu”, a strigat bărbatul. Ulterior, a dat drumul mâinii pe care o ținea și i-a arătat copilul. „Am văzut capul unei persoane sub dărâmături. L-am întrebat cum se numește. Mesut Hançer, a spus el. Apoi l-am întrebat cum îl cheamă pe copilul său. Era un pic cam departe și mi-a fost greu să înțeleg. Mi-a spus că pe fiica lui o chema Irmak", a povestit Altan pentru The Guardian.

„Ce durere insuportabilă, m-am gândit în sinea mea. Ochii îmi erau plini de lacrimi, îmi era greu să mă abțin să nu plâng când făceam pozele. Am așteptat puțin după ce le-am făcut. Mă așteptam să vină cineva să ia fata. Din păcate, nimeni nu a făcut-o”, a mai povestit fotograful publicației britanice.

Fotograful a revenit a doua zi în acel loc dar nu i-a mai gasit nici pe bărbat și nici pe copilă.

Adem Altan susține că nu poate compara acea fotografie cu niciuna dintre zecile de mii de imagini pe care le-a făcut în cei 41 de ani de carieră.

Mai multe