Imagini inedite cu soţia lui Kim Jong-Un. A ieşit în public după cinci luni de absenţă

4 februarie 2022 5:52   Internațional
Ultima actualizare:

Soţia lui Kim Jong-Un a avut prima apariţie publică după cinci luni. Ri Sol-Ju şi liderul nord-coreean au participat la un concert pentru a marca Noul An Chinezesc, la Teatrul Mansudea, din Fenian, marţi (1 februarie), conform agenţiei oficiale de ştiri din Coreea de Nord, KCNA.

Kim Jong-Un şi Ri Sol-Ju, care a purtat o ţinută tradiţională, au fost întâmpinaţi cu muzică şi, atunci când au intrat în teatru, „publicul a izbucnit în urlate”, mai notează KNCA.

După concertul de Noul An Lunar, liderul comunist şi soţia sa au urcat pe scenă ţinându-se de mână, pentru a face o poză de grup, a mai menţionat ziarul de partid Rodong Sinmun.

Imagini de eveniment au fost transmise de televiziunea de stat, iar agenţia de ştiri sud coreeană Yonhap a publicat o captură în care cuplul apare aplaudând,

Televiziunea de stat a mai publicat marţi imagini cu Ri Sol-Ju călăre pe un cal, în apropierea Muntelui Paektu, alături de Kim, sora liderului, Kim Yo-Jong şi alţi oficiali de top, mai notează nknews.org.

La concertul de marţi a mai fost prezentă şi mătuşa lui Kim, Kim Kyong-Hui, care a apărut în public pentru prima oară în ultimii doi ani. Kim Jong-Un l-a executat pe soţul ei, Jang Song-Thaek, în 2013.

Liderul nord-coreean a apărut marţi cu un bandaj pe degetul arătător stâng, indicând o rănă. El a mai avut bandaje în trecut, pe braţe, degete şi chiar la ceafă, ridicând semne de întrebare privind sănătatea sa.

Soţia lui Kim Jong-Un, rol mai activ în viaţa publică decât predecesoarele sale

Ri Sol-Ju nu are nicio poziţia politică şi nu trebuie să participe la evenimente alături de Kim Jong-Un, dar soţia liderului comunist a avut un rol mult mai activ decât predecesoarele sale şi a fost prezentă la diverse summit-uri şi întâlniri politice în trecut. Ultima sa apariţie publică a fost în data de 9 septembrie, la Palatul Kunsusan, unde s-a adus omagiu foştilor lideri ai Coreei de Nord.

Pandemia, motivul absenţei?

Ea a mai avut perioade de absenţă, una notabilă fiind din februarie 2021, până la ieşire din septembrie, când presa a speculat că Ri Sol-Ju este gravidă sau blolnavă. Serviciul de Inteligenţă din Coreea de Sud crede că Ri şi Kim Jong-Un au trei copii şi a transmis că riscul de infectare cu SARS-CoV-2 a ţinut-o pe nevasta liderului departe de evenimentele publice. Potrivit Reuters, ea a petrecut lunile de absenţă alături de copiii săi. 

Coreea de Nord nu are niciun caz oficial de Covid-19, dar a impus o carantină strictă la graniţe. În ianuarie, imagini din satelit au arătat trenuri care aduc importuri din China, după o pauză de peste un an. 

Cine este Ri Sol-Ju?

Conform theweek.co.uk, Ri Sol-Ju are mai puţin de 35 de ani. Ea a apărut des alături de soţul ei la întâlniri politice importante, mai ales la cele cu liderul chinez Xi Jinping, într-un efort al puterii nord-coreene de a creea o imagine mai prietenoasă a lui Kim Jong-Un. 

Fiica unui profesor, ea poartă des haine vestice, care imită marile case de modă cum ar fi Chanel, şi tocuri şi e un fel de "fashion icon" în Coreea de Nord. Se crede că s-a măritat cu Kim Jong-Un în 2009, după dorinţa tatălui liderului comunist. Ea ar fi fost cântăreaţă înainte de căsnicie şi ar avea un doctorat în ştiinte. 

Ri Sol-Ju şi Kim Jong-Un ar avea trei copii, cel mai mare fiind un băiat. Conform jucătorului de basket Dennis Rodman, ei au o fiică pe nume Ju-ae.

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News! 

Mai multe