În ce oraș important folosirea telefoanelor inteligente va fi interzisă în școli. De ce s-a luat această decizie

19 iunie 2024 10:12   Internațional
Ultima actualizare:

Districtul școlar din Los Angeles a votat pentru interzicerea totală a utilizării smartphone-urilor în școlile publice din oraș. Această decizie, susținută de guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, reflectă o preocupare tot mai mare pentru sănătatea mintală a elevilor.

Motivele interdicției și beneficiile așteptate

Decizia de a interzice smartphone-urile în școli a fost influențată de numeroase studii care arată că utilizarea excesivă a telefoanelor mobile este asociată cu o serie de probleme de sănătate mintală la adolescenți, inclusiv stres, anxietate, depresie, probleme de somn, sentimente de agresivitate și gânduri suicidare.

Nick Melvoin, membru al consiliului de administrație al districtului școlar, a explicat că școlile care au implementat deja o zi fără telefoane au raportat rezultate impresionante: elevii sunt mai fericiți, interacționează mai mult între ei și au performanțe școlare mai bune. „Cred că este o idee căreia i-a venit timpul”, a spus Melvoin.

Implementarea acestui plan

Administrația din Los Angeles urmează să elaboreze un plan detaliat pentru a împiedica utilizarea telefoanelor mobile și a rețelelor de socializare pe tot parcursul zilei școlare. Aceasta este o provocare logistică, dar beneficiile pe termen lung pentru sănătatea mintală și performanțele școlare ale elevilor sunt considerate a fi semnificative.

Această inițiativă din Los Angeles este susținută și la nivel național. Vivek Murthy, medicul-șef al țării, a semnat un articol în New York Times în care solicită mesaje de prevenție în ceea ce privește utilizarea telefoanelor mobile, similare cu avertismentele de pe pachetele de țigări. El a cerut platformelor de social media să publice avertismente clare „pentru a atenționa oamenii asupra pericolelor semnificative pe care le reprezintă pentru sănătatea mintală a adolescenților”.

Pentru ca planul să fie implementat complet, acesta va trebui să fie aprobat de legislatorii locali din California. Dat fiind că statul este predominant democrat, se așteaptă ca măsura să primească sprijinul necesar.

Interzicerea utilizării smartphone-urilor în școlile din Los Angeles reprezintă un pas important în abordarea problemelor de sănătate mintală ale adolescenților. Cu dovezi clare care susțin beneficiile acestei măsuri, alte districte școlare din Statele Unite ar putea urma exemplul Los Angelesului, adoptând politici similare pentru a proteja bunăstarea elevilor lor.

Mai multe