Începe să se confirme scenariul negru al imploziei submarinului Titan: „Au murit pe loc”
Apar noi informații despre submarinul Titan, care a dispărut, în urmă cu cinci zile, după ce plecase, la bord cu cinci oameni, într-o expediție către celebrul Titanic.
În apropierea celebrei epavei au fost descoperite bucăți care par a fi parte din submarinul dispărut, care ar fi rămas și fără oxigen, acum câteva ore. Resturile descoperite lângă epava Titanicului de roboții trimiși de echipele de salvare ar fi „cadrul de aterizare și capacul din spate de la submarin”.
Pasagerii ar putea fi morți demult
„Cadrul de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului” Titan fac parte din fragmentele găsite în apropiere de Titanic, relatează BBC News.
David Mearns, un prieten al unui pasager de la bordul submersibilului, a făcut o serie de dezvăluiri care par să contureze cea mai mare frică a tuturor: faptul că toți pasagerii de pe Titan sunt deja morți.
Bărbatul, preşedintele Explorers Club (Lubul Exploratorilor), care are legături cu scufundători şi salvatori, spune că între fragmentele găsite în apropiere de epava Titanicului se află „un cadru de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului”.
Submarinul ar fi explodat instantaneu
Totodată, referindu-se la declarațiile de mai sus, cofondatorul OceanGate, Guillermo Söhnlein, declară pentru aceeași sursă că ar fi putut avea loc o „implozie instantanee” a aparatului.
Guillermo Söhnlein mai spune și că nu ar fi surprins să se găsească fragmente şi la suprafaţă. „Ştiu că protocolul nostru în cazul pierderii comunicaţiilor este ca pilotul să scoată submarinul la suprafaţă. Încă de la început m-am gândit mereu că asta ar fi făcut, probabil, Stockton”.
„În acest caz devine foarte dificil să găseşti submarinul, pentru că nava de la suprafaţă nu ar fi ştiut unde iese şi nu ar fi fi ştiut unde să caute”, a declarat el.
„Cea mai mare temere a mea în toate astea, privind desfăşurarea operaţiunilor, este ca ei să plutească undeva la suprafaţă şi că sunt, pur şi simplu, foarte greu de găsit”, a continuat el.
Producerea unei tragedii nu este deloc exclusă
„Ceea ce ştiu, indiferent de submarin, este că, atunci când operezi la adâncime, presiunea este atât de mare asupra oricărui submarin, încât, dacă există o defecţiune, ar avea loc o implozie instantanee. Dacă asta s-a întâmplat, s-ar fi întâmplat acum patru zile”, a declarat el.
Söhnlein, care a părăsit OceanGate în urmă cu zece ani, spune că nu ar fi acţionat altfel având în vedere circumstanţele.
„Indiferent ce-ar fi, cred că trebuie să ne întoarcem să învăţăm din ceea ce se întâmplă, să aflăm ce s-a întâmplat, să tragem concluziiile şi să mergem înainte”, a declarat el.