Detalii incredibile! Cine este soția unuia dintre pasagerii submarinului dispărut. Ce legătură are cu Titanicul

Deși pare bizar, unul dintre oamenii care se află pe la bordul submersibilului Titan, dispărut acum cinci zile în apele Atlanticului, în timpul unei expediții la epava Titanicului, are o legătură directă cu celebrul vas care s-a scufundat acum peste 100 de ani.

 Wendy Rush și soțul e,  Stockton Rush / foto: Twitter
Wendy Rush și soțul e, Stockton Rush / foto: Twitter

Concret, este vorba despre Wendy Rush, soția Stockton Rush, directorul executiv al companiei OceanGate şi pilotul de la bordul submersibilului Titan. Potrivit New York Times femeia este descendenta unui cuplu care şi-a pierdut viaţa la bordul celebrei nave Titanic.

Potrivit sursei menționate mai sus, Wendy Rush este stră-strănepoata lui Isidor şi Ida Straus, doi pasageri de la clasa întâi care se aflau la bordul Titanicului când acesta s-a scufundat în 1912. Erau unii dintre cei mai bogați pasageri de pe vas, dar nu au supraviețuit.

Cadavrul lui Isidor a fost găsit după 2 săptămâni

Isidor şi fratele său erau coproprietari ai magazinului Macy's. Supravieţuitorii au povestit că l-au văzut pe bărbat refuzând un loc pe o plută de salvare. Soția lui, care îi fusese aproape 40 de ani aproape, a refuzat să îl lase să moară singur.

Cei doi au fost văzuţi de martori stând braţ la braţ pe puntea Titanicului în timp ce nava se scufunda. Este o scenă care a fost recreată în filmul din 1997 de dramatizare a dezastrului, regizat de James Cameron.

Cadavrul lui Isidor Straus a fost găsit pe mare la două săptămâni după ce Titanicul s-a scufundat, arată arhive. Rămăşiţele Idei Straus nu au fost niciodată recuperate.

Wendy Rush, născută Hollings Weil, s-a căsătorit cu Stockton Rush în 1986. Ea este, de asemenea, director de comunicare la OceanGate şi a vizitat personal epava Titanicului de trei ori, potrivit The Guardian.

Echipele de salvare au nevoie de un miracol 

Echipele care caută submersibilul dispărut „au nevoie de un miracol” pentru a-l găsi înainte ca rezervele de oxigen să se epuizeze, a declarat pentru CNN un important explorator la mare adâncime, înainte ca această rezervă să expire, astăzi, la ora 14.

Victor 6000, un submersibil operat de institutul francez de cercetare Ifremer, a ajuns în zona de căutare, scrie BBC. Lucrând în schimburi de patru ore, o echipă de doi piloți va naviga și va controla mișcările robotului dintr-o cameră de control aflată la bordul navei de suprafață, Atalante până când cei 5 vor fi găsiți, vii sau morți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net