Dispariția submarinului Titan, anticipată în 2006? Imagini și informații care îți dau fiori

Ultima actualizare:

Celebrul serial de desene animate The Simpsons se dovedește din nou un adevărat oracol. În trecut, după preluarea Fox de către Disney, în producție au mai fost „prezise” și alte evenimente majore cum ar fi câștigarea alegerilor de către Donald Trump, descoperirea particulei Bosonului Higgs („particula Dumnezeu”,) 9/11 sau coronavirusul.

Submarinul a dispărut fără urmă, duminică / foto: Profimedia
Submarinul a dispărut fără urmă, duminică / foto: Profimedia

Fanii teoriilor conspirației au găsit un episod din 2006 în care este prezisă scufundarea submarinului lângă Titanic. Povestea este ridicol de similară cu ce se întâmplă acum cu submarinul Titan, dispărut duminică în apele Atlanticului.

Asemănările sunt izbitoare

Așadar, în episodul numărul 10 din sezonul 17 al serialului, Homer Simpson este condus într-o aventură de un bărbat pe care îl crede a fi tatăl său biologic, Mason Fairbanks. El îi pune că pe fundul oceanului este comoara de smarald pierdută a navei scufundate, „Piso Mojado”.

În poveste, Homer și presupusul lui tată decid să se îndrepte în adâncurile oceanului în submersibile individuale, pentru a încerca să găsească comoara. Dar Homer rămâne înțepenit într-un coral.

Apoi se trezește, după trei zile, ca prin minune la spital. Deși pare doar o coincidență potrivirea, detaliile din episod seamănă izbitor de tare cu cele ale submarinului Titan, dispărut duminică pe fundul Atlanticului.

Homer și Mason Fairbank caută o epavă pe fundul oceanului, poveste foarte asemănătoare cu nefastul Titanic, iar vehiculele folosite sunt similare cu vasul dispărut OceanGate.

De asemenea, asemănarea celor două personaje din desenul animat cu doi dintre pasagerii submarinului Titan, tatăl și fiul Shahzada Dawood și Suleman Dawood, este foarte mare.

Turiștii aflați la bordul submarinului Titan vor rămâne fără oxigen

O operaţiune majoră de căutare şi salvare contracronometru este în curs de desfăşurare pentru găsirea submersibilului Titan, care are cinci oameni la bord şi este dat dispărut de trei zile, rezervele de oxigen de la bord fiind de ajuns, teoretic, la sfârșit, relatează The Guardian.

Un vehicul operat de la distanţă „a ajuns pe fundul mării” şi a început să caute, joi dimineaţă (ora locală), submersibilul Titan, dispărut de duminică în timp ce se scufunda spre epava Titanicului, a anunţat Garda de Coastă.

„Nava canadiană Horizon Arctic a desfăşurat un ROV care a ajuns la fundul mării şi a început căutarea submarinului dispărut”, a scris pe Twitter Garda de Coastă a SUA.

Aceasta a adăugat că şi „nava franceză L'Atalante îşi pregăteşte ROV-ul pentru a intra în apă”.

Eforturile de căutare s-au intensificat

Rezervele de oxigen de pe submersibilul Titan, la bordul căruia sunt cinci oameni, sunt, teoretic, epuizate din această dimineață, iar eforturile de căutare s-au intensificat.

Noi nave de înaltă tehnologie şi personal medical s-au deplasat la locul de căutare, în timp ce eforturile de salvare ajung la un moment crucial, a declarat un oficial al Pazei de Coastă.

Contraamiralul John Mauger a declarat joi pentru NBC că misiunea de căutare şi salvare va continua odată cu sosirea „noilor capacităţi”.

Acestea includ un ROV Magellan, o navă echipată unic a cărei utilizare a fost solicitată de grupul Explorers Club la începutul operaţiunii de căutare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net