Imagini fabuloase de pe Titanic. Ce s-a descoperit la clasa I și cum arată epava

O echipă de cercetători a putut filma cu ajutorul unui dispozitiv ceea ce a mai rămas din fermecătorul Titanic. Aceștiau au rămas surprinși să descopere faptul că etajul 1 al navei era într-o stare destul de bună, putând fi observate obiecte care nu s-au deteriorat nici până în prezent. 

Ce s-a descoperit la etajul 1 al epavei Titanic / foto: Arhivă Click!
Ce s-a descoperit la etajul 1 al epavei Titanic / foto: Arhivă Click!

În data de 14 aprilie 1912 s-a produs unul dintre cele mai cumplite dezastre maritime din întreaga lume, în urma căruia 1514 persoane și-au pierdut viața. Povestea navei Titanic a devenit mult mai cunoscută în urma filmului cu același nume, lansat în anil 1997. 

Ireal ce s-a descoperit pe fundul Titanicului 

Epava care zace în apele Atlanticului stârnește și acum o serie de curiozități în rândul cercetătorilor. Astfel, cu ajutorul tehnologiei, a putut fi filmat interiorul epavei și astfel au ieșit la iveală noi informații despre stadiul în care se află acum clasa I a Titanicului. 

Ferestrele salonului de mese au rămas intacte, fapt care i-a uimit pe cercetători. De asemenea, intacte au rămas și porțile de fier forjat amplasate chiar la îmbarcarea în Titanic. 

În vestibulul de la intrare se afla un bufet mare pe peretele din spate, iar imaginile surprinse în epavă demonstrează că dulapul în care se afla vesela putrezise mai mult sau mai puțin, însă cănile de ceai și mici vase erau stivuite acolo perfect, fără a fi distruse. 

Întâmplare dezastruoasă! Un submarin și-a pierdut urma în apele Atlanticului 

În dimineața zilei de duminică, 18 iunie, un submarin care transporta turiști pentru a vizita epava Titanicului, a dispărut în Oceanul Atlantic. Potrivit informațiilor oferite de Garda de Coastă și a companiei private care operează nava, a fost declanșată încă de atunci o misiune de căutare și salvare a persoanelor aflate în submersibil, cinci la număr.

Printre persoanele chemate să asiste la căutări s-a aflat și David Concannon, un scafandru care are experiență în exploararea epavei Titanicului. De asemenea, și el ar fi trebuit să se numere printre persoanele care urmau să exploreze epava.

„După cum am publicat săptămâna trecută, trebuia să fiu în această expediție și, într-adevăr, în această scufundare, dar a trebuit să anulez pentru a mă ocupa de o altă problemă urgentă. Am fost sunat și mi s-a cerut să ofer orice ajutor pentru a asigura întoarcerea în siguranță a tuturor din submarin. Desigur, am fost imediat de acord”, a declarat acesta, potrivit BBC.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net