Joe Biden, injurii la adresa unui jurnalist, în direct

25 ianuarie 2022 8:26   Internațional

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a jignit, în direct, pe un jurnalist din partea publicației Fox News, la finalul unei conferințe de presă, crezând că are microfonul închis.

În urma unei conferințe de presă ce a avut ca scop prezentarea rezultatelor Cabinetului Biden, jurnaliștii au început să-i adreseze întrebări președintelui american. În urma întrebării reporterului Peter Doocy, care avea în vedere responsabilitatea politicii americane față de inflația suvernită, Biden s-a întors către membrii guvernului și l-a jignit pe jurnalist, declarând ”yeah, the inflation, what a stupid son of a bitch”, se arată potrivit CNBC.

injurii la adresa jurnalistului de la fox news, în direct

Crezând că microfonul lui era oprit, Joe Biden a răspuns într-un mod sarcastic: „Nu, ăsta e un avantaj grozav. Mai multă inflație.”, mai apoi, aducând injurii la adresa jurnalistului.

Ulterior, Doocy a apărut la Fox News după schimbul său de replici cu Biden, unde co-gazda „The Five”, Jesse Watters, a glumit alături de colegul său: „Cred că președintele are dreptate.”

Chiar și așa, Doocy a transmis că, luni seară, Biden l-a sunat pentru a-și cere scuze pentru această remarcă.

Doocy este un jurnalist cunoscut în Statele Unite, deoarece acesta are un mod aparte de a adresa întrebările. Este cunoscut că intervine peste alți jurnaliști, pentru a-l prinde pe președinte cu garda jos. De asemenea, și Biden are un lung istoric în adresarea injuriilor în timp ce microfonul său este oprit, fapt ce nu a surprins pe nimeni.

În acest moment, inflația se află la cote nemaivăzute în decenii, iar Casa Albă s-a chinuit, în ultimele luni, să comunice cu publicul larg asupra eforturilor pe care le depune pentru a ajuta la scăderea sau stabilizarea prețurilor pe termen lung. Pe termen scurt, Biden, sau orice alt președinte, nu poate face multe pentru a inversa tendințele macroeconomice, cum ar fi creșterea cererii de consumatori, dar și crizele lanțului de aprovizionare ce a survenit, în principal, în Asia.

Mai multe