Joe Biden, „președintele gafelor”! Cele mai jenante momente din mandatul său

22 iulie 2024 13:58   Internațional

Joe Biden (81 de ani) a renunțat la cursa prezidențială din 2024 după ce ani de gafe jenante par să-l fi ajuns din urmă. Cu doar câteva zile înainte de anunțul său, el a promis că se va lupta până la capăt pentru a obține un nou mandat la Casa Albă și că îl va învinge pe Donald Trump. Iată cele mai stânjenitoare momente ale căror protagonist a fost actualul președinte american.

Joe Biden l-a confundat pe Zelenski cu Putin

 Recent, Joe Biden l-a prezentat pe președintele ucrainean Volodomir Zelenski drept „președintele Putin” într-o gafă monumentală la summitul NATO. „Vi-l prezint pe președintele Ucrainei, care a demonstrat determinare și curaj. Doamnelor și domnilor, președintele Putin”. Reacția liderilor NATO l-a făcut pe Biden să se corecteze imediat: „Nu, îl vom învinge pe Putin!”. El a pus încurcătura în seama faptului că este „extrem de concentrat” pe înfrângerea liderului de la Kremlin.

A spus că Trump este vicepreședintele lui

La câteva ore după summitul NATO, Joe Biden l-a numit pe Donald Trump drept „vicepreședintele meu”. De fapt, el voia să vorbească despre vicepreședinta Kamala Harris. „Uitați, nu l-aș fi ales pe vicepreședintele Trump pentru a fi vicepreședinte, dacă aș fi crezut că nu este calificat să fie președinte”, a spus democratul, în fața reporterilor.

A uitat numele secretarului Apărării

Biden a uitat numele propriului secretar al Apărării, Lloyd Austin, în timpul unui interviu și, în schimb, l-a numit „bărbatul negru”. Președintele vorbea despre el în timp ce făcea campanie în Las Vegas - o călătorie care a fost întreruptă miercuri, când a fost testat pozitiv pentru COVID-19. „Trebuie să tratezi oamenii cu demnitate. De exemplu, uită-te la căldura pe care o primesc pentru că l-am numit pe...pe secretarul Apărării, un... un bărbat negru”, a bolborosit Joe Biden.

N-a dat mâna cu președintele Braziliei

În septembrie anul trecut, Biden a făcut gafă după gafă le summitul ONU. Atunci când a ajuns la eveniment, s-a lovit de steagul brazilian amplasat într-un colț, părând că este confuz cu privire la direcția pe unde trebuie să o ia. Când se afla pe scenă alături de președintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, președintele american a plecat fără să-i strângă mâna omologului brazilian.

A fost campion la căzături

A căzut de mai multe ori. Biden s-a împiedicat și s-a trântit pe podea, în timpul unei ceremonii Air Force, din Colorado, vara trecută. Dar el a căzut în public de  mai multe ori de la preluarea mandatului în ianuarie 2021. S-a împiedicat de trei ori în timp ce urca la bordul avionului prezidențial Air Force One, în martie 2021. Ulterior, în iunie 2022, președintele Joe Biden a căzut de pe bicicletă în timp ce se plimba în apropierea casei sale din Rehoboth Beach din Delaware, unde el și soția sa și-au sărbătorit aniversarea a 45 de ani de mariaj. 

Mai multe