#Casa Regală a Marii Britanii

Kate Middleton a încălcat o regulă tradițională a familei regale britanice. Ce gest neașteptat a făcut Prințesa de Wales

16 octombrie 2024 9:15   Internațional
Ultima actualizare:

În timpul unei vizite surpriză la Southport, Kate Middleton, Prințesa de Wales, a încălcat o regulă tradițională a Familiei Regale. Aceasta stipulează că oamenii nu au voie să atingă un membru din Familia Regală decât dacă acesta inițiază contactul. Incidentul a avut loc joi, în contextul unei întâlniri cu familiile îndoliate ale victimelor atacului din Southport, unde trei copii au fost înjunghiați în timpul unui curs de dans tematic, inspirat de muzica lui Taylor Swift, pe 29 iulie.

Călătoria neanunțată în Merseyside a fost prima ieșire oficială a cuplului regal de când Prințesa Kate a încheiat o cură de chimioterapie, în vară. Aceștia s-au întâlnit în privat cu familiile lui Bebe King, în vârstă de șase ani, Elsie Dot Stancombe, de șapte ani, și Alice Dasilva Aguiar, de nouă ani, toate victime ale atacului violent, împreună cu profesorul de dans pentru copii.

După întâlnirea emoționantă, William și Kate s-au îndreptat spre Centrul Comunitar Southport, unde au interacționat cu intervențiile de urgență implicate în atac, discutând despre experiențele acestora și întâlnind practicieni din domeniul sănătății care sprijină comunitatea „Lumină albastră” din Southport, scriu cei de la liverpoolecho.co.uk.

Încălcarea protocolului regal

În ciuda regulilor stricte care guvernează interacțiunile regale, Kate a îmbrățișat mai mulți membri ai echipelor de intervenție. Phil Garrigan, ofițerul șef al serviciului de pompieri și salvare din Merseyside, a declarat că a avut o „conversație trecătoare cu adevărat drăguță” cu Prințul William și Prințesa Kate. El a adăugat: „Prințesa de Wales s-a întrerupt și s-a întors în clădire pentru a le îmbrățișa pe cei care au răspuns, pentru că putea vedea emoția din ei și putea vedea că le era greu să-și transmită sentimentele și să spună cât de impact au fost evenimentele”.

Garrigan a continuat spunând că gestul lui Kate a demonstrat o latură „cu adevărat grijulie” a personalității ei, făcând vizita și mai emoționantă pentru cei implicați.

Această vizită a subliniat nu doar angajamentul lui Kate Middleton față de comunitate, ci și dorința sa de a oferi confort și sprijin celor afectați de tragedii. În ciuda regulilor regale, gesturile de empatie și compasiune sunt esențiale în momentele de suferință și pot avea un impact profund asupra celor care trec prin astfel de experiențe dificile.

Mai multe