Kate Middleton, povestea rochiilor de bal purtate în portretele de la 40 de ani

15 ianuarie 2022 8:00   Internațional
Ultima actualizare:

Kate Middleton a strălucit cu adevărat în portretele făcute publice cu ocazia împlinirii vârstei de 40 de ani. Dincolo de zâmbetul fermecător, mulți au văzut acolo o atitudine de viitoare regină. Ducesa a purtat trei rochii de bal, fiecare cu o poveste impresionantă în spate.

Toate cele trei rochii purtate de Kate Middleton poartă semnătura casei de modă Alexander McQueen, preferata ducesei de Cambridge. În 2011, Kate i-a încredințat directoarei artistice Sarah Burton, cea care a preluat conducerea casei după dispariția lui Alexander McQueen, sarcina delicată de a-i crea rochia de mireasă. Nu e de mirare, așadar, că acum Kate i-a cerut din nou ajutorul pentru ținutele din portretele dedicate împlinirii vârstei de 40 de ani. Este vorba despre trei rochii de bal în spiritul epocii victoriene.

Primul portret - rochia roșie

Rochia roșie creată de Sarah Burton în complicitate cu Kate Middleton este lungă, asimetrică, cu o singură mânecă foarte bufantă. Talia este marcată cu un elastic subțire, iar în partea de jos rochia este largă și are două buzunare laterale.

Designerul a folosit ca model o creație din colecția prêt-à-porter de toamnă-arnă 2021. Foarte în largul ei în această rochie, Kate zâmbește larg în fața obiectivului fotografului Paolo Roversi, cel care a realizat, de altfel, și catalogul colecției pentru care Sarah Burton a folosit ca sursă de inspirație anemonele. ”Femeile care poartă rochii cu anemone ajung să fie ca aceste flori, o veritabilă încarnare a naturii acestora, amplă, reală, strălucitoare și puternică.”

Al doilea portret - rochia din organza albă

Pentru cel de-al doilea portret, Kate Middelton adoptă o atitudine de balerină, într-o rochie amplă, din organza albă, inspirată din colecția de primăvară-vară 2022.

Sarah Burton și Kate Middleton au renunțat la perle și la corset, preferând o variantă mai reținută, pe măsura simplității și a eleganței afișate de viitoarea regină. Într-un interviu pentru Corriere della Sera, fotograful acestui portret a dezvăluit că a preferat să facă această fotogrfie în mișcare.

”Pentru portretul oficial, ducesa a purtat această rochie din organza albă, aproape ca o balerină, așa că am vrut să fac fotografia în mișcare, pentru ca această minunată rochie largă să fluture în fața obiectivului”, a declarat Paolo Roversi.

Al treilea portret - volane și bijuterii regale

În sfârșit, pentru cea de-al treilea portret, Kate a ales tot o rochie albă, asimetrică în partea de sus, cu mai multe volane urcând pe umărul stâng.

Fiecare dintre cele trei ținute a fost accesorizată cu bijuterii împrumutate de la regina Elisabeta sau de la prințesa Diana.

Fotograful Paolo Roversi a mai dezvăluit, pentru sursa citată, că la ședința foto finală au participat și cei trei copii ai lui Kate Middleton și că atmosfera a fost foarte relaxată. Mai mult, artistul nu a folosit decât lumina naturală și buna dispoziție a ducesei.

Mai multe