Prințul William, primul mesaj după moartea reginei: «Îi voi onora amintirea ajutându-l pe rege»

10 septembrie 2022 16:10   Internațional
Ultima actualizare:

Prințul William, devenit duce de Cornwall și prinț de Wales, după moartea bunicii sale, suverana Elisabeta a II-a, a transmis primul mesaj oficial. Noul prinț de Wales a scris un mesaj emoționant pe pagina oficială a ducilor de Wales. 

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, opt septembrie, în reședința de vară din Balmoral, Scoția. Sâmbătă, 10 septembrie fiul său, Charles a devenit oficial regele Charles al III-lea, iar prințul William a primit titlul de prinț de Wales și duce de Cornwall. Odată cu preluarea noilor titluri, William va purta pe umeri o responsabilitate și mai mare, dar se va bucura și de un prestigiu pe măsură. 

Citește și: Ce avere avea regina Elisabeta a II-a 

Primul mesaj al prințului de Wales, după moartea bunicii sale 

Nepotul Elisabetei a II-a, prințul William, a scris un mesaj pe contul de Instagram a prințului și prințesei de Wales, adică el însuși și soția acestuia, frumoasa Kate Middleton.

„Joi, lumea a pierdut un lider extraordinar al cărui devotament față de țară și de Commonwealth a fost absolut. Se va vorbi foarte mult în următoarele zile despre semnificația domniei sale. Eu, pe de altă parte, am pierdut o bunică. Deși deplâng pierderea ei, pe de altă parte sunt foarte recunoscător pentru faptul că am putut beneficia de înțelepciunea sa. Soția mea a avut parte timp de douăzeci de ani de sprijinul ei. Cei trei copii ai mei au petrecut vacanțele alături de ea și și-au creat amintiri pe care nu le vor uita niciodată. A fost alături de mine în zilele fericite și mai puțin fericite. Știam că această zi va veni, însă va dura o perioadă până voi procesa faptul că bunica mea nu mai este printre noi. Bunica mea spunea că durerea este prețul pe care îl plătim pentru dragoste. Toată durerea pe care o vom simți în următoarele săptămâni este și va fi dovada faptului că a fost atât de iubită. Îi voi onora memoria sprijinindu-l pe rege, tatăl meu, în tot ce pot", a fost mesajul prințului William, prinț de Wales și duce de Cornwall. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe