Legătura de sânge a Regelui Charles al III-lea cu România! Stră-străbunica lui era originară din Mureș

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Charles de Wales, care a devenit noul rege al Marii Britanii, după moartea Reginei Elisabeta a II-a, și-a manifestat dintotdeauna fascinația pentru România. Însă noul monarh al Angliei are de fapt o legătură de sânge foarte strânsă cu țara noastră, deoarece stră-străbunica sa, era originară dintr-un orășel din Mureș.

Legătura de sânge a Regelui Charles al III-lea cu România!
Legătura de sânge a Regelui Charles al III-lea cu România!

Noul monarh al Marii Britanii, Regele Charles al III-lea, a manifestat de-a lungul timpului o apreciere autentică pentru România. Charles de Wales a vizitat de mai multe ori țara noastră și a rămas de-a dreptul fermecat de peisajele naturale din zonele montane și de pădurile virgine, pe care le-a denumit ca fiind «unice în Europa». 

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a murit. Adio, Lilibet!

De asemenea, monarhul a achiziționat o casă în orășelul Viscri, din județul Brașov. Totuși puțini cunosc faptul că noul Rege al Marii Britanii are legături mai strânse decât se credea cu țara noastră, întrucât stră-străbunica lui, contesa Claudine Rhédey von Kis-Rhéde, s-a născut în orășelul Sângeorgiu de Pădure, din Mureș. 

Interesant și: Imagini emoționante de la Buckingham! Mii de oameni s-au adunat în fața palatului

Contesa Claudine Susanna Rhédey von Kis-Rhé a fost soția ducelui Alexandru de Württemberg. Fiul ei, Francis, Duce de Teck, a fost tatăl Mariei de Teck, regina consoartă a lui George V al Regatului Unit. Maria de Teck și George al V-lea au dat naștere lui Edward al VIII-lea, care la rândul său a avut un fiu, pe George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta a II-a. 

Află și: „Podul Londrei s-a prăbușit”: operațiunea specială a Guvernului britanic după moartea reginei Elisabeta a II- a

Charles deține 10 proprietăți în România

Charles de Wales deține mai multe proprietăți în România, iar de-a lungul celor douăzeci de ani de când vizitează România, putem spune că a devenit un adevărat ambasador turistic al țării noastre. 

Actualul monarh al Marii Britanii deține nu mai puțin de 10 proprietăți în România, prima fiind achiziționată în 2003. Cea mai populară dintre acestea este casa de la Viscri, pe care turiști o pot vizita. Alte domenii din România achiziționate de Charles de Wales sunt: conacul Apafi în localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, cele patru case în Valea Zălanului, judeţul Covasna și cele patru case în satul Breb din judeţul Maramureş.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net