Miracol! A renunţat în ultima clipă să urce în avionul care s-a prăbuşit zilele trecute

28 martie 2022 5:00   Internațional

Poveste care a emoţionat întreaga lume! Un tânăr chinez a scăpat cu viaţă pentru că, în ultima clipă, a renunţat să urce în avionul care s-a prăbuşit cu 123 de pasageri la bord.

Tânărul chinez, identificat doar cu numele Huang, a cărui vârstă nu a fost dată publicităţii, a scăpat miraculos de la moarte pentru că nu a mai urcat în ultimul minut în avionul Boeing 737-800 care s-a prăbuşit luni, 21 martie.

Avionul morţii s-a prăbuşit după o oră de zbor

Huang a renunţat la zbor pentru că a aflat că avionul de legătură pe care trebuia să-l ia la destinaţie îşi anulase cursa. A decis să-şi amâne călătoria pentru o dată la care avea legătură cu scopul de a ajunge acolo unde îşi dorea de fapt. Avionul morţii plecase de la Kunming, capitala provinciei Yunnan, sud-vestul Chinei, spre Guangzhou, al treilea oraş aş Chinei, ca putere economică, situat în provincia Guangdong, sudul Chinei.

Citește și: VIDEO Tragedie aviatică! Un avion Boeing s-a prăbușit cu 123 de persoane la bord

S-a prăbuşit însă, după o oră de zbor, în apropiere de localitatea Wuzhou, într-o zonă muntoasă greu accesibilă. Salvatorii nu au mai găsit decât rămăşiţe umane la locul nenorocirii. Huang a avut un şoc, când a aflat că acolo ar fi putut ajunge şi el, prefăcut în mici fărâme. Soarta a decis însă altfel şi nu mai poate de fericire, chiar dacă a pierdut banii de bilet.

ŞI O FEMEIE A FOST SALVATĂ DE COVID-19

Şi o femeie, identificată numai cu numele Xi, a cărei vârstă nu a fost dată publicităţii, a fost ajutată de COVID-19 să scape cu viaţă de la moarte sigură. Xi nu s-a mai urcat în Boeingul 737-800, prăbuşit, pentru că s-a temut că era infectată cu virusul ucigaş, fiindcă intrase în contact cu bolnavi, cu puţin timp înainte de zbor. Sfătuită de partenerul său, ea a renunţat la biletul pe care îl cumpărase pentru avionul morţii. Şi-a amânat zborul, pentru a-şi face un test de COVID-19, fiindcă nu ar fi avut voie să se urce în aeronavă, dacă era infectată.

Autorităţile au găsit cutiile negre şi încă analizează cauzele tragediei aeriene. Avionul a căzut, aproape vertical, de la circa 9.000 de metri altitudine. Aparatul de zbor a luat foc şi s-a dezintegrat complet în cădere. Căpitanul Yang Hongda era fiul unui fost pilot şi avea o pregătire profesională excelentă.

Totuşi experţii cred că una dintre cauzele nenorocirii ar fi putut să fie faptul că pilotul a pierdut controlul avionului. Dar, având în vedere că nu s-au mai găsit decât resturi mici din epavă, este posibil ca aparatul de zbor să fi suferit şi defecţiuni mecanice, susţin experţii în aeronautică. S-au făcut căutări zile la rând cu câini şi drone. Nu s-au găsit decât fragmente fărâmiţate din epavă, portofele, resturi umane, dar nici urmă de supravieţuitori.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Mai multe