Moștenirea primită de o româncă din Italia care a fost trecută pe testamentul femeii pe care a îngrijit-o. Nepoții bătrânei, plini de nervi

7 august 2024 20:11   Internațional
Ultima actualizare:

Badantă româncă din Italia a avut parte de șocul vieții ei, după ce bătrâna pe care o îngrijise a trecut-o în testamentul său. 

„Am primit de la ea atenția, grija și afecțiunea pe care nu am primit-o niciodată de la nepoții mei”, a declarat bătrâna, motivându-și decizia de a-i lăsa locuința – o casă situată în orașul italian Brescia – îngrijitoarei sale, Antoneta, conform Adevărul.ro

Copiii acesteia nu au fost deloc de acord cu gestul mamei lor, pe care aceasta ulterior l-a și explicat. 

Românca lovită de noroc

Cei șase nepoți ai bătrânei au contestat în instanță decizia bunicii lor de a o trece pe româncă pe testament. 

Aceștia au susținut că Antoneta ar fi profitat de starea precară a bătrânei și ar fi forțat-o pe aceasta să o numească proprietare proprietății respective. Cu toate acestea, bătrâna din Italia și-a apărat fosta îngrijitoare. 

 „A obligat-o pe bătrâna îngrijită să-i doneze imobilul proprietate personală și să-i transfere suma de 9.000 de euro, necesară plății actelor notariale”, scrie Rotalianul.

„Dragii mei nepoți, vă rog să nu fiți supărați pe mine pentru ceea ce am hotărât în testamentul meu. Am ajuns să iau această decizie pentru că m-am simțit abandonată de voi toți. Așa cum voi nu v-ați simțit obligați față de mine cu ceva, la fel și eu am considerat că sunt liberă să decid ce voi face și cui voi lăsa bunurile mele după ce nu voi mai fi.”

„Am avut de la această femeie (de la îngrijitoarea româncă, n.r.) atenția și afecțiunea pe care nu am primit-o niciodată de la voi”, scrie bătrâna în scrisoarea sa prezentată în fața judecătorilor, apoi continuă: „Vă cer și doresc în mod deosebit ca deciziile mele să fie respectate, pentru că vreau să dau posibilitate Antonetei să-și trăiască viața liniștită și cu demnitate.”, a mai scris bătrâna. 

Procurorul a vorbit personal cu bătrâna 

Procurorul Marzia Aliatis nu a considerat suficientă scrisoarea femeii, așa că a decis să meargă și să vorbească personal cu aceasta. Procesul a fost câștigat de româncă. 

„Bătrâna de 92 de ani este lucidă și conștientă de tot ceea ce afirmă”, a declarat în instanță procuroarea italiană, considerând în final că testamentul este valid și de necontestat.

Mai multe