O fetiță de 3 ani a supraviețuit masacrului de la creșă pentru că dormea

11 octombrie 2022 12:03   Internațional

Paweenuch Supolwong (3 ani) dormea adânc sub o pătură, în timp ce fostul polițist Panya Kamrap (34 de ani) ucidea 36 de persoane, inclusiv 24 de copii, la o creșă din Uthai Sawan, nordul Thailandei, joia trecută.

Citește și: Sinucidere asistată pentru Shanti De Corte, victimă a atacului terorist din Bruxelles

Ea este singura persoană care a scăpat fără nici o zgârietură din masacru, potrivit Sky News. Paweenuch dormea în fața unui perete când criminalul a intrat în clădire.

Micuța nu a văzut sau auzit atacul. Ea a supraviețuit pentru că atacatorul credea că era deja moartă, a spus mama ei, Anonpai Srithong. Salvatorii au scos-o pe fetiță din centru, cu ochii acoperiți pentru a evita ca ea să fie martoră la carnagiu. Prietena ei cea mai bună, care dormea ​​lângă ea, a fost printre victimele tragediei.

Vezi și: Cele mai în vârstă supraviețuitoare ale coronavirusului dezvăluie secretele longevității

Părinții ei erau plecați cu minca în Bangkok

Mama ei și-a descris ușurarea după ce a aflat că fiica ei este în viață. La momentul tragediei, ea și soțul ei erau la muncă într-o fabrică de electronice din Bangkok, la aproape 800 de km distanță de Uthai Sawan. Cuplul s-a mutat în capitala thailandeză pentru muncă, lăsându-și copilul de trei ani în grija bunicii ei, dar a făcut o călătorie cuprinsă de panică înapoi în oraș după atac.

Te-ar putea interesa și: ”Am crezut că fiica mea a fost ucisă și urmez eu”. Povestea dureroasă a unei tinere care a născut la maternitatea atactă din Kabul

„Nu știu cum să descriu în cuvinte. Nu mai puteam respira normal, dar când am aflat că copilul meu a supraviețuit, am fost uşurată, Dar am vrut să știu și dacă a avut răni, dacă a existat vreo daună colaterale”, a mărturisit Anonpai Srithong. Ea și fiica ei au participat la o slujbă din templu budist pentru a le aduce omagiu victimelor ucise în masacrul de joi. Cei îndoliați s-au adunat la Paweenuch, legând zeci de „snururi de suflet” albe, galbene și roșii în jurul încheieturilor fetiței care a supraviețuit, pentru că în credința budhistă acestea ajută spiritul să treacă peste necaz.

Află mai multe despre: Suferința unei supraviețuitoare din „Colectiv” într-o expoziție de fotografie

Un alt băiat, Sumaee, a fost înjunghiat și împușcat de două ori, dar a supraviețuit după ce neurochirurgi pricepuți i-au scos două gloanțe din cap.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe