Sinucidere asistată pentru Shanti De Corte, victimă a atacului terorist din Bruxelles

Ultima actualizare:

O tânără care a supraviețuit atacului terorist din 2016 de pe aeroportul din Bruxelles a murit după ce a ales să fie eutanasiată. Shanti De Corte (23 de ani) suferea de depresie extremă și de stres post-traumatic.  

Shanti de Corte a căzut într-o depresie extremă, după atentatul din 2016 (Foto: Facebook)
Shanti de Corte a căzut într-o depresie extremă, după atentatul din 2016 (Foto: Facebook)

Citește și: «Monstrul de la creșă» a ucis 24 de copii, apoi s-a omorât! Cine era criminalul care a înspăimântat Thailanda

În urmă cu șase ani, ea se afla pe aeroportul belgian împreună cu niște colegi de clasă înainte de o excursie școlară în Italia, când militanții Statului Islamic au detonat o bombă care a ucis 32 de persoane și a rănit alte 300, potrivit Metro.

Vezi și: Teroare la Berlin! Un șofer a plonjat cu mașina peste pietoni

„Era paralizată de frică!”

În ciuda faptului că a scăpat din atentatul terrorist, efectele psihologice ale atacului au adus-o într-o depresie profundă, din care nu a reușit să-și revină niciodată. A fost internată de mai multe ori și s-a aflat sub un tratament medicamentos în toti acești ani, însă nu a putut duce o viață normală. Shanti a încercat să se sinucidă în două ocazii separate, în 2018 și 2020. Potrivit Mirror, mama ei a dezvăluit recent că tânăra a fost eutanasiată în mai, anul aceasta: „Acea zi a distrus-o pentru totdeauna. Nu putea să trăiască normal. Era paralizată de frică! Avea atacuri de panică zilnice și refuza să iasă din casă”.

Iată și: El a ucis cinci oameni cu arcul în Norvegia

Psihologul de la școala unde a învățat ea a povestit cum Shanti s-a luptat cu depresia severă, înainte de a alege să-și pună capăt vieții. El o îndrumase pe Shanti la un spital de psihiatrie din Anvers, la care mergea în mod regulat, dar în 2018 a încercat să-și ia viața după o scădere bruscă a stării sale mentale. "Sunt unii elevi care reacționează mai rău decât alții la evenimentele traumatice. Și, după ce am intervievat-o de două ori, pot să vă spun că Shanti De Corte a fost unul dintre acei elevi extrem fragili", a spus el.

Te-ar putea interesa și: Un pilot suspectat că intenţiona să se prăbuşească pe Notre-Dame, cu un avion Cessna, a fost arestat

Eutanasia este definită ca practica de a pune capăt în mod intenționat vieții unei persoane, pentru a opri durerea și suferința. Este legală în Belgia pentru o persoană care se află într-o „stare inutilă din punct de vedere medical de suferință fizică sau psihică constantă și insuportabilă, care nu poate fi atenuată, rezultată dintr-o tulburare gravă și incurabilă cauzată de boală sau accident”. Cererea oficială a lui Shanti de a fi eutanasiată a fost aprobată la începutul acestui an de doi psihiatri.

Află mai multe despre: Eugen Sabău, eutanasiat în prezenţa familiei: «Nu i-a fost teamă deloc»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net