Prinţul Harry a declarat război Reginei Elisabeta. Vrea să i se plătească paza în Marea Britanie

18 ianuarie 2022 17:09   Internațional

Prinţul Harry şi familia sa nu cad la pace. Fiul cel mic al Prinţesei Diana a declarat război Casei Regale după ce a ameninţat că va da în judecată Guvernul dacă nu i se pune la dispoziţie paza când se află în Regatul Unit.

Prinţul Harry a declarat că se simte exilat pentru că echipa lui de pază nu e suficient de mare pentru a garanta siguranţa în momentul în care vine în Regatul Unit. Din acest motiv, el nu îşi poate vizita familia.

Ducele de Sussex a pierdut dreptul de a primi pază de la stat când a decis să renunţe la îndatoririle regale, alături de soţia sa, Meghan Markle, în 2020 şi a plecat în SUA. El îşi doreşte să dea în judecată Guvernul Regatului Unit, pentru a putea beneficia de pază din nou când este pe teritoriul statului.

Conform unor surse din preajma Casei Regale, Regina Elisabeta a II-a nu îşi va ajuta nepotul în demersul său. “Nu va ceda cerinţelor lui”, a declarat sursele, pentru mirror.co.uk.

Harry a fost avertizat că poliţia britanică nu este o forţă armată care să poată fi angajată şi care să fie la discreţia celor bogaţi şi faimoşi.

Prinţul Charles i-a invitat pe Harry şi Meghan să stea cu el

Prinţul Charles i-a invitat pe Harry să stea la el acasă, cu Meghan Markle şi cei doi copii ai lor, Archie şi Lilibet Diana.

Prinţul de Wales a făcut gestul pentru că doreşte să îşi cunoască nepoata, care s-a născut în iunie, dar şi să petreacă timp cu Archie, pe care nu l-a mai văzut de când avea şase luni.

“Charles e întristat că nu a avut şansa de a sta cu nepoţii lui, de care îi e dor. E un bunic fantastic şi e afectat de faptul că nu poate fi alături de copii lui Harry. Speră să schimbe asta, aşa că a făcut acest gest, de a le spune că pot să stea cu el oricând vor”, au declarat surse din preajma familiei regale.

Meghan Markle, stânjenită de invitaţie

Însă experţii cred că e puţin probabil ca ducii de Sussex să accepte, pentru că “Meghan s-ar simţi stânjenită”.

“Nu cred că Meghan vrea să se întoarcă vreodată în Regatul Unit. I s-ar părea greu să fie aici cu Charles şi Camilla, cred că ar fi stânjenită de situaţie”, a declarat Angela Levin, biograf regal.

Asta în ciuda faptului că Meghan a povestit, în trecut, că a creeat o legătură puternică cu Prinţul Charles, care a şi condus-o la altar în ziua nunţii. În plus, ea şi Harry ar fi avut mai multe întâlniri recente prin videoconferinţă cu Prinţul de Wales care ar fi fost foarte plăcute.

Mai multe