Prințul Harry, în război cu Guvernul Marii Britanii. Ducele de Sussex nu se simte în siguranță în țara natală

Prințul Harry și Meghan Markle se tem pentru siguranța lor atunci când se află pe teritoriul Marii Britanii. Ducele de Sussex este determinat să dea în judecată Guvernul britanic pentru decizia lui de a nu-i acorda protecție în timpul vizitelor sale în Marea Britanie. 

Prințul Harry dă în judecată Guvernul Marii Britanii Sursă foto: Profimedia
Prințul Harry dă în judecată Guvernul Marii Britanii Sursă foto: Profimedia

Prinţul Harry a lansat o acţiune în justiţie pentru a putea beneficia de protecţie din partea poliţiei atunci când se află pe teritoriul Marii Britanii. Costurile necesare ar urma să fie acoperite din bugetul personal al Ducelui de Sussex, informează avocatul acestuia. Prințul Harry a explicat, prin intermediul avocatului său, care sunt motivele pentru care este de părere că are nevoie de o astfel de măsură pentru a se simți în siguranță. 

În vara anului 2021, "siguranţa ducelui a fost compromisă din cauza lipsei de protecţie a poliţiei atunci când acesta a plecat de la un eveniment caritabil", a declarat avocatul prințului Harry. 

În momentul de față, prințul Harry, Meghan Markle și cei doi copii ai lor locuiesc în California și nu intenționează să viziteze Marea Britanie dacă cerințele nu le sunt îndeplinite. 

"Marea Britanie va fi întotdeauna casa prinţului Harry şi o ţară în care el îşi doreşte ca soţia şi copiii săi să fie în siguranţă. Însă în lipsa protecţiei poliţiei, riscul personal este prea mare", a declarat reprezentantul legal al ducelui într-o declaraţie oferită pentru agenția de presă PA. 

Harry și Meghan Markle au dezvăluit că, în Statele Unite ale Americii, și-au angajat o echipă privată care le iferă protecție. 

Casa Regală a Marii Britanii se confruntă cu o criză fără precedent

Decizia prințului Harry pune presiune suplimentată asupra Casei Regale a Marii Britanii care traversează deja o situație delicată pricinuită de scandalul mediatic în care este implicat prințul Andrew, acuzat de hărțuire sexuală. Regina Elisabeta a II-a a decis să îi retragă titlurile militare pe care le deține, precum și titlul de Alteță Regală. Decizia suveranei a fost luată după ce aceasta s-a consultat, în cadrul unei ședințe de urgență, cu prințul William. 

Nu doar criza în care se află Casa Regală îi creează dificultăți reginei Elisabeta, ci și starea de sănătate fragilă în care se află. Regina a anulat mai multe evenimente la finalul anului trecut de teama variantei Omicron care face ravagii pe teritoriul Marii Britanii, iar aparițiile sale publice sunt din ce în ce mai rare, semn că vârsta înaintată începe să își spună cuvântul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net