Prințul Harry se întoarce în camera de judecată! Ducele, față-n față cu Guvernul

22 iulie 2022 18:41   Internațional

Prințul Harry se pregătește să se prezinte în fața instanței de judecată, asta în urma deciziei ca acesta să nu aibă parte de protecția sa și a familiei pe tot parcursul șederii în Marea Britanie. 

La începutul acestei luni, Ducele de Sussex i-a cerut permisiunea avocatului său, Justice Swift, pentru a avea parte de un judecător să conteste decizia Guvernului Regatului Unit. 

În urma deciziei de la finalul lunii iulie, Curtea Supremă a decis ca Prințul Harry să retrimită în instanță cazul său.

Citește și: Prințul Harry, din ce în ce mai trist! Fanii ducelui de Sussex sunt îngrijorați

Cu toate acestea, cazul Ducelui de Sussex a fost lovit puternic de către instanță, judecătorul refuzând să acorde permisiunea pentru unele dintre pretențiile sale. El a respins argumentele prezentate de echipa juridică a lui Harry care atestă că ar fi trebuit să i se spună cine din comitet a luat decizia de acordare a protecției în timpul șederii în Marea Britanie. 

Află și despre: „Cheliosul” de Sussex. Câți ani se mai poate bucura Prințul Harry de podoaba capilară

Prințul Harry, fără protecție în Marea Britanie

Cazul Prințul Harry face referire la decizia din februarie 2020 a Comitetului Executiv pentru Protecția Regalității și a Personajelor Publice (RAVEC) cu privire la securitatea sa, după ce i s-a spus că nu va mai primi „același grad” de securitate personală în timpul vizitei.

Echipa juridică a lui Harry încearcă să susțină că aranjamentele de securitate stabilite într-o scrisoare de la RAVEC și aplicarea lor atunci când a vizitat Regatul Unit în iunie 2021, au fost invalide din cauza „neechitații procedurale”.

Avocații Ministerului de Interne spun că Ravec avea dreptul să ia decizia pe care a luat-o și anume că aranjamentele de securitate ale lui Harry vor fi luate în considerare „de la caz la caz”, susținând că permisiunea pentru o revizuire judiciară completă ar trebui refuzată.

Într-o hotărâre publică de vineri, judecătorul Swift a declarat că ducele a introdus cererea de contestație judiciară din cinci motive, dintre care patru erau „disponibile” și au primit permisiunea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe