Fosta bonă a prinților William și Harry, despăgubită de BBC, după 25 de ani de la interviul cu prințesa Diana

Ultima actualizare:

British Broadcasting Corporation (BBC) a acceptat să plătească despăgubiri considerabile fostei bone a prinţilor William şi Harry, după ce aceasta a fost ţinta unor informaţii „false şi maliţioase" care au fost folosite pentru a obţine controversatul interviu Panorama al prințesei Diana. 

Fosta bonă a prinților William și Harry Sursă foto: Profimedia
Fosta bonă a prinților William și Harry Sursă foto: Profimedia

Alexandra Pettifer s-a înfățișat la Înalta Curte de la Londra pentru a primi scuze oficiale din partea reprezentanților televiziunii britanice pentru acuzațiile care i-au fost aduse.

Conform acelor speculații, ea ar fi avut o aventură cu prințul Charles în timp ce era angajata acestuia. Aventura dintre ei ar fi avut loc undeva în anul 1995. Mai mult decât atât, ea a fost acuzată că ar fi rămas însărcinată cu prințul Charles și a fost nevoită să apeleze la avort. 

Citește și: Interviul care a distrus-o pe prințesa Diana! A recunoscut că l-a înșelat pe Charles în fața a 23 de milioane de telespectatori 

Conform avocatei Alexandrei Pettifer, acuzațiile aduse clientei sale au avut un impact devastator asupra vieții personale și au pus-o într-o postură delicată. Avocata a precizat că, timp de 25 de ani, clienta sa nu a știut de la cine au pornit acuzațiile, însă se pare că „aceste acuzaţii false şi maliţioase au apărut ca rezultat şi în contextul în care realizatorii emisiunii Panorama de la BBC încercau să obţină un interviu exclusiv cu Diana, prinţesa de Wales".

După ce Diana, prinţesă de Wales, a aflat despre aceste acuzaţii spre sfârşitul anului 1995, ea s-a supărat pe reclamantă fără o justificare aparentă", a adăugat avocata, explicând faptul că clienta sa „consideră că BBC este de vină pentru impactul puternic pe care l-au avut aceste acuzaţii false şi maliţioase". 

Vezi și: Cum era descrisă prințesa Diana de către televiziunea britanică

Directorul BBC și-a cerut scuze public

Directorul general al BBC, Tim Davie a anunţat că emisiunea defăimătoare „nu va mai fi difuzată vreodată" de către BBC şi nici nu va fi oferită licenţa pentru a putea fi difuzată de către alte posturi de televiziune. El le-a cerut scuze Alexandrei Pettifer, dar și prinților William și Harry pentru durerea pe care le-a provocat-o. 

BBC acceptă că acuzaţiile aduse reclamantei au fost complet nefondate, că nu ar fi trebuit formulate vreodată şi că BBC nu a investigat în mod adecvat circumstanţele în care a fost obţinut interviul cu prinţesa Diana de Wales pentru emisiunea Panorama. Dacă ar fi făcut acest lucru, BBC recunoaşte că aceste acuzaţii false ar fi putut fi respinse mult mai devreme şi că ar fi provocat mai puţin rău reclamantei şi familiei sale de-a lungul anilor", s-a arătat în sala de judecată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net