Rosie, cea mai bătrână pisică din lume, a murit la 33 de ani!

16 septembrie 2024 14:54   Internațional

Pisica Rosie a murit la vârsta de 33 de ani – echivalentul a 152 de ani omenești, zilele trecute. Felina a deținut în mod neoficial recordul pentru „cea mai bătrână pisică din lume”. Stăpâna ei, Lila Brissett, a anunțat că animalul a murit acasă, în Norwich, Marea Britanie. Rosie împlinise 33 de ani în luna iunie.

Pisica Rosie era o răsfățată

„Nu se simțea foarte bine și într-o zi a intrat în holul casei, s-a întins pe jos și a murit. Mi-e atât de dor de ea. Cu toate acestea, am o mulțime de amintiri frumoase și sunt fericită că am petrecut tot acest timp împreună.”, a declarat stăpâna pisicii, citată de tabloidul britanic Daily Mail.

Lila, care este văduvă, a salvat anterior o pisică abuzată și un câine fără stăpân, așa că a primit-o cu bucurie pe Rosie în casa ei. Felina a locuit permanent în casă cu Lila, în apartamentul ei de la parter.

Este un adevărat personaj. Nu am nevoie de un ceas cu alarmă. Tot ce face ea este să mănânce, să doarmă, să folosească litiera și să repete aceste lucruri. De multe ori trebuie să verific dacă ea este încă în viață și respiră. Sunt îngrijorată pentru ziua în care va trece peste podul curcubeului (ziua în care va muri n.r). Ea va lăsa un mare gol în viața mea. Îmi va fi dor de ea când va pleca.”, a declarat femeia, în urmă cu ceva timp. 

Rosie a fost adoptată în anii '90

Lila a menționat că pisicii îi plăcea cel mai mult să doarmă lângă fereastră. Rosie a fost adoptată de la un adăpost de pisici, în anii '90, după ce prima ei familie a renunțat la ea. Pisica nu a reușit să ajungă oficial în Cartea Recordurilor deoarce Lila Brissett nu a trimis documentele oficiale ale felinei.

Potrivit Cărții Recordurilor Guinness, cea mai bătrână pisică în viață înregistrată în prezent are 27 de ani. Flossie s-a născut pe 29 decembrie 1995.

Mai multe