Scandal uriaș pe o rețea socială în Italia. O femeie a arătat cât a plătit la un restaurant tăierea tortului. FOTO

28 august 2024 12:42   Internațional
Ultima actualizare:

Italienii dezbat aprins în online de câteva zile, după ce o familie a postat pe rețeaua socială bonul de la restaurantul la care a petrecut recent. Familia a sărbătorit ziua de naștere a unui membru și la finalul petrecerii au achitat consumația. Nu mică le-a fost mirarea când au văzut ce taxă au plătit pentru tăierea tortului.

Surpriza de pe bon

Incident s-a petrecut la un restaurant în Arezzo. O femeie și-a sărbătorit ziua de naștare și a avut mai mulți invitați.

Ea a adus la local tortul cumpărat de la o patiserie, pe care cu toții l-au servit la finalul petrecerii: sărbătorita și cei 13 invitați.

La final, le-a venit nota de plată pe tot ce au consumat. A rămas interzisă când a văzut ce taxă i-a perceput restaurantul numai ca să îi taie tortul. Patru euro pentru fiecare invitat. Adică, femeia a plătit pentru fiecare felie tăiată. Iar în final, împărțirea a costat mai mult decât cumpărarea tortului.

Femeia a postat totul pe o rețea socială, iar italienii și-au arătat indignarea.

Mesajul s-a viralizat, iar femeia a fost amenințată

„Am simțit o bătaie de joc, pentru că chiar pare ceva ieșit din altă lume ca pentru a tăia o prăjitură trebuie să plătești mai mult decât costă la cofetărie”, a spus femeia indignato, postând ca dovadă bonul de la restaurant, scrie La Stampa.

Postarea a adunat o avalanșă de comentarii, injurii și amenințări inclusiv față de femeia în cauză.

 Viralizarea mesajului a atras atenția inclusiv marilor publicații din Italia precum Corriere della Sera, care a cerut lămuriri de la femeie, dar aceasta, speriată de explozia de mesaje s-a temut să mai de anumele restaurantului.

Am un copil mic și primesc mesaje rele, nu am de gând să vă spun numele restaurantului și dacă îl știți, vă rog să nu îl publicați”, a explicat ea.

Explicația patronului restaurantului

Patronul restaurantului, care a cerut anonimatul, s-a apărat explicând că cheltuielile ospătarului și mașinii de spălat vase sunt suportate de local. Aceasta ar fi una dintre explicații. Cea de-a doua ar fi descurajarea clienților care vin cu produse din afara localului.

„Așa îi descurajăm pe cei care aduc lucruri din afară. Servim mâncăruri de producție proprie, așa că încercăm să-i descurajăm pe cei care aduc lucruri din afară.

Dacă luăm în considerare că în Arezzo taxa de serviciu este de 2,5 euro de persoană, nu există vreo mare diferență.

Restaurantul meu este responsabil pentru cheltuielile cu plata chelnerului, cea a mașinii de spălat vase și a altor servicii conexe. Cumva trebuie să le recuperăm”, s-a scuzat patronul restaurantului italian.

Femeia a cumpărat tortul de la o cofetărie și a plătit 45 de euro pe el. Taca de tăiere a prăjiturii a fost de 58,5 euro.

Mai multe