Țara care oferă 50.000 de euro celor care pot rezolva o mare problemă! Tone de muniție sunt ascunse în lacuri

18 august 2024 15:18   Internațional

O țară din Europa oferă o sumă uriașă de bani celor care vin cu cele mai bune idei pentru a scoate tonele de muniție ascunse pe fundurile lacurilor montane din acest loc. Este vorba despre Elveția, care pune la bătaie trei premii ce vor împărți suma de 50.000 de euro. Autoritățile încearcă să găsească soluții pentru a scăpa de muniția din apă.

Cantități mari de muniție au fost aruncate în lacurile montane din Elveția, de către armată. Iar acum, autoritățile pun la bătaie suma de 50.000 de euro pentru cei care reușesc cumva să vină cu idei utile pentru evacuarea muniției din apă.

Aceste obiecte pot fi găsite chiar și pe fundul celor mai importante și faimoase lacuri din Elveția, cum ar fi Brienz, Lucerna, Thun, chiar și Neuchatel. De-a lungul mai multor ani, armata din această țară a folosit lacurile pentru a depozita muniție veche, sperând că această locație este una sigură.

Mii de tone de muniție se află pe fundul lacurilor din Elveția

De exemplu, în Lacul Lucerna vom putea găsi undeva în jur de 3.300 de tone de muniție, în timp ce în Neuchatel se află aproximativ 4.500 de tone. Această muniție a aparținut forțelor aeriene din Elveția, iar în anul 2021 a expirat.

Se pare că aceste depozite cu o greutate de mii de tone se află la adâncimi de 150, chiar și 220 de metri! La polul opus, altele sunt mult mai la suprafață, la numai 6 metri sub nivelul apei.

Elveția dorește să scoată muniția din lacuri

Autoritățile din Elveția sunt acum în căutarea unor idei sigure și ecologice de evacuare a muniției. În plus, se vor oferi sume importante de bani celor care reușesc să își dea seama cum să rezolve această problemă.

Aceste răspunsuri sunt așteptate de către autoritățile din Elveția până în luna februarie a anului viitor. Se estimează că această operațiune ar urma să coste undeva în jur de câteva miliarde de franci elvețieni.

Mai multe