Top 5 țări de vizitat! Locul, aflat în apropiere de România, unde ai toate șansele să te întâlnești cu vedete din showbizz-ul mondial

23 septembrie 2024 13:32   Internațional

Sunt câteva locuri care merită să fie vizitate pe timp de toamnă, deoarece acolo vremea este perfectă în această perioadă. Insulele Maldive, Lake Como - Italia, Seychelles, Grecia și Portugalia, se află într-un top cinci. Spre exemplu, dacă ajungi pe Lacul Como ai toate șansele să dai nas în nas cu o mulțime de celebrități din showbiz-ul mondial, asta pentru că acesta este locul unde multe vedete și-au cumpărat proprietăți.

Insulele Maldive, tot mai apreciate de turiști 

Insulele Maldive par să fi devenit în ultimii ani un adevărat paradis tropical renăscut al turismului mondial, iar mărturie stau numărul din ce în ce mai mare de rezervări pe care turiștii din toată lumea, inclusiv din România, le fac pentru această destinație. 

Un alt aspect fascinant specific Maldivelor îl reprezintă posibilitatea de a experimenta tradițiile locale, cum ar fi dansurile, arta și muzica tradiționale. De asemenea, turiștii au ocazia să descopere bucătăria maldiveană, bogată în fructe de mare proaspete și condimente exotice.

De ce să îți petreci luna de miere în Maldive 

Maldive sau Insulele Maldive, denumită în mod oficial Republica Maldive, este un arhipelag de insule și un grup de 26 de atoli de corali situat în inima Oceanului Indian, la sud-vest de India, în Marea Laccadivelor. Atolii acestui arhipelag formează un teritoriu care conține nu mai puțin de 1.192 de insule, dintre care 250 sunt locuite, potrivit Nations Online.

Maldive este și o destinație perfectă pentru a-ți petrece luna de miere. Să te bronzezi pe una dintre plajele cu nisip fin alb și apă turcoaz ori să te relaxezi în liniștea unei insule uitate, parcă de lume, la umbra unui palmier răcorindu-te cu un cocktail exotic reprezintă tot atâtea ingrediente ale unei rețete perfecte pentru a-ți începe căsnicia.

În același timp, Maldive este o destinație perfectă pentru a practica diverse activități nautice precum scuba-diving. Astfel, vei putea admira cele peste 2.000 de specii de pești care există în apele Oceanului Indian. Dacă totuși îți este teamă să te scufunzi, o alternativă este să faci snorkeling.

Lake Como, Italia, o destinație romantică 

Lacul Como este una dintre cele mai pitorești și mai romantice destinații turistice nu doar din Italia sau din Europa, ci și din întreaga lume. În jurul Lacului Como poți să petreci un sejur minunat de câteva zile și te asigurăm că nu te vei plictisi. Lacul propriu-zis, cu oraşele și satele bucolice din jurul său sunt considerate, și pe bună dreptate, adevărate paradisuri de linişte și de lux.

Aici vei regăsi vile elegante cu o arhitectură impresionantă, grădini luxuriante somptuoase, natură cât vezi cu ochii, priveliști absolut incredibile sau restaurante Michelin, în timp ce zona din propiere de coastă este un mozaic de dealuri acoperit cu păduri și străjuit de colțuroșii și semeții Alpi.

Pe Lacul Como ai ocazia să îl vezi pe George Clooney

De asemenea, tot aici vei găsi numeroase posibilități de practicare a sporturilor nautice şi excursii cu barca. În plus, dacă ai noroc, ai toate șansele să dai nas în nas cu o grămadă de celebrități din showbizz-ul mondial, asta pentru că acesta este locul unde multe vedete și-au cumpărat proprietăți. Cele mai celebre nume sunt cele ale actorului George Clooney, cântărețului Sting și deținătorului imperiului Virgin Group, Sir Richard Branson.

Seychelles, destinație de vis pentru cei care caută o evadare de la agitație

Seychelles este un arhipelag unic situat în Oceanul Indian și totodată, un adevărat paradis atât pentru iubitorii de natură, cât și pentru cei pasionați de călătorii. Acesta reunește un grup de 115 insule, oferind o experiență de neuitat prin intermediul plajelor curate, a apelor de un turcoaz deosebit, a pădurilor tropicale bogate și vieții marine diverse. Renumit pentru frumusețea și liniștea sa neatinsă, Seychelles este o destinație de vis pentru cei care caută o evadare din agitația vieții de zi cu zi.

La Digue este o insulă fermecătoare și relativ neatinsă, care oferă o imagine autentică a culturii și stilului de viață din Seychelles. Insula încurajează explorarea cu bicicleta sau prin plimbări pe jos. Anse Source d’Argent, una dintre cele mai fotografiate plaje din lume, se află pe La Digue. Formațiunile sale unice de rocă de granit și apele cristaline îl fac un loc de vizitat obligatoriu pentru orice călător.

Grecia, o destinație perfectă și toamna

Indiferent din ce motiv vrei o vacanță în această perioadă sau chiar în luna noiembrie, Grecia e încă destinație de top. Nu e doar o prelungire a verii, deși vei purta tricou ziua, ci vei descoperi o altfel de Grecie. 

Creta, cea mai mare insulă elenă, care abia te așteaptă să-i descoperi siturile arheologice, plajele uimitoare, potecile pentru drumeții spectaculoase și cramele misterioase. Temperaturile din Creta nu sunt niciodată prea scăzute și își poți petrece după-amiezile la soare, pe plajă (poți înota până la sfârșitul lunii noiembrie) sau vizitând siturile arheologice și istorice. Fă-ți drum neapărat pe la Knossos, Mănăstirea Arkadi sau Mănăstirea Preveli. Sunt de încercat și drumețiile la faimosul Chei Samaria, bucătăria cretană delicioasă, dar și shot-urile de Raki.

Rodos, altă destinație perfectă pentru toamna târziu, se mândrește cu Colosul din Rodos, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, și cu orașul vechi medieval, care a fost declarat Patrimoniu Mondial.

Portugalia, un paradis pentru iubitorii de plaje

Portugalia poate să nu aibă opulența multor destinații europene, dar vizitatorii care își gestionează așteptările se pot bucura de o cultură care nu a fost adaptată pentru turiști. De la un bar de fado din Lisabona la un castel dramatic pe stâncă din Sintra, moștenirea țării este bogată și variată.

Portugalia este una dintre cele mai bune destinații ale Europei pentru gurmanzi. De la hamsii proaspete la cod sarat și creveți la grătar, fructele de mare sunt o specialitate în regiunile de coastă ale țării. De la taverne rustice de pește până la restaurante cu stele Michelin prezentate impecabil, bucătăria de aici este un amestec de influențe.

Portugalia este unul dintre cele mai bune locuri pentru iubitorii de plajă să se bucure de o vacanță. Pe lângă plajele minunate, oferă, de asemenea, o mulțime de soare și alte atracții culturale. Aceasta include castele frumoase, situri incluse în patrimoniul UNESCO și o istorie bogată.

Mai multe