Satul din România care ascunde un secret la început de toamnă: „E cel mai frumos loc pe care îl poți vizita până la finalul lunii septembrie”

Ultima actualizare:

Hoghilag, un sătuc ascuns în inima Transilvaniei, devine în fiecare an, la început de toamnă, un adevărat paradis al florilor. Renumit pentru câmpurile sale întinse de tuberoze, această localitate îți oferă o experiență unică, care îți va încânta toate simțurile.

Hoghilag este un sătuc ascuns în inima Transilvaniei / foto: Turnul Sfatului
Hoghilag este un sătuc ascuns în inima Transilvaniei / foto: Turnul Sfatului

Satul ste situat în județul Sibiu, într-o zonă cu peisaje pitorești, departe de agitația orașelor. Accesul aici se face relativ ușor, pe drumuri asfaltate, ceea ce îl face o destinație potrivită atât pentru cei care călătoresc cu mașina personală, cât și pentru cei care preferă transportul în comun.

Satul din România pe care trebuie să-l vizitezi la început de toamnă

Tuberozele, aceste flori cu un parfum intens și dulce, au făcut ca Hoghilag să fie cunoscut în întreaga țară. În perioada înfloririi, câmpurile de tuberoze creează un covor alb, parfumat, care îți taie respirația.

În fiecare an, la începutul lunii august, Hoghilag găzduiește o sărbătoare dedicată acestor flori minunate. Evenimentul aduce la un loc localnici și turiști, care se pot bucura de o atmosferă festivă, de expoziții de flori, de concerte și de delicatese locale. 

Locuitorii din Hoghilag păstrează cu sfințenie tradițiile și obiceiurile legate de cultivarea tuberozelor. Vei avea ocazia să afli mai multe despre istoria acestor flori și despre semnificația lor culturală.

În afară de câmpurile de tuberoze, Hoghilag te va uimi cu peisajele sale rurale, cu pădurile de foioase și cu dealurile ondulate. Este locul perfect pentru a te relaxa și a te conecta cu natura.

Ce poți face în satul Hoghilag 

O plimbare printre rândurile de flori este o experiență de neuitat. Aromele intense te vor învălui, iar peisajul te va face să te simți ca într-un basm.

Dacă ai ocazia, nu rata această sărbătoare unică. Vei avea parte de o atmosferă de neuitat și vei putea cumpăra produse locale, precum uleiuri esențiale de tuberoză, săpunuri naturale și alte suveniruri.

Explorează împrejurimile: În jurul Hoghilagului există multe alte locuri interesante de vizitat, precum Cetatea Sighișoara sau satele săsești din zonă.

Relaxează-te în natură: Mergi cu bicicleta, fă o drumeție sau pur și simplu relaxează-te într-o pajiște. Natura te va încânta cu peisajele sale diverse și cu aerul curat.

De ce să vizitezi Hoghilag la început de toamnă 

La început de toamnă, tuberozele sunt în plină înflorire, iar temperaturile sunt plăcute. Este perioada ideală pentru a te bucura de toate ceea ce acest sat minunat are de oferit.

În concluzie, Hoghilag este o destinație care îți va cuceri inima. Aici vei găsi o combinație unică între natură, tradiție și ospitalitate. Dacă îți dorești să evadezi din cotidian și să descoperi un loc cu adevărat special, Hoghilag este alegerea perfectă.

Vizitarea acestul sătuc minunat a fost recomandat și de celebra pagină de călătorii, Călători în Bascheți, care are peste o jumătate de milion de urmăritori doar pe Instagram. 

„Am ajuns aici chiar ieri și am avut mare noroc. Am nimerit chiar la Festivalul Tuberozelor, în satul celebru pentru cultivarea acestor flori, originare din Mexic. Tradiția cultivării tuberozelor la Hoghilag e, aici, de peste 100 de ani și a fost începută de localnicii sași. 🤗 Povestea tuberozelor este foarte veche, probabil din perioada Imperiului Austro-Ungar.

Sașii au adus tuberozele la Hoghilag și le-au cultivat în mare secret. Azi, găsești la Hoghilag 6.5 hectare de tuberoze și se cultivă aproximativ 500.000 de plante. Te poți bucura de ele până spre finalul lunii septembrie și le găsești foarte ușor. Caută casele care au pe ele o plăcuță rotundă pe care scrie “Producător”. Intrarea e gratuită, dar cumpără la final produse”, se arată pe pagina de Instagram. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Elena Lasconi Congresul USR FOTO USR (3) jpeg
Nava fluviala de pasageri Mogosoaia acostata in fata fata Palatului Navigației anul 1980  jpg
targ jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
vlad pascu declaratii tribunal jpg
banner carmen iohannis png
elon musk gettyimages jpg
saima azfal KAT jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net