Satul din România demolat în doar trei zile! Oamenii au fost nevoiți să își găsească alte locuințe

De-a lungul țării noastre există nenumărate sate, unde casele tradiționale încă domină peisajul, iar oamenii au oportunitatea de a duce o viață liniștită, departe de poluarea și de ritmul alert ale orașelor. Cu toate acestea, viața la sat nu este întotdeauna una idilică, iar un astfel de loc a fost demolat complet în numai trei zile!

Satul Câmul lui Neag a fost demolat în doar trei zile
Satul Câmul lui Neag a fost demolat în doar trei zile

Satele din România sunt locuri de o frumusețe rară, iar în ultimul timp, tot mai mulți turiști, atât din țară cât și de dincolo de hotare, vizitează zonele rurale, deoarece își doresc un concediu liniștit, în care să se simtă aproape de natură și de o viață cu totul diferită față de cea pe care o au în mod obișnuit. Însă, nu trebuie să uităm că, din păcate, viața la sat nu este mereu una liniștită.

De exemplu, într-o situație de-a dreptul șocantă s-a găsit satul Câmpul lui Neag, din Hunedoara, care a fost a fost demolat într-un timp record, de numai trei zile! Astfel, în mai puțin de o săptămână, locuitorii de aici au rămas fără case, iar motivul a fost zăcământul important de cărbune din această zonă, care urma să fie exploatat.

Satul din România care a fost demolat în doar trei zile

Acest sat se afla în vestul Văii Jiului, având în spate undeva în jur de 500 de ani de existență. Cu toate acestea, totul s-a schimbat în anii 1980, atunci când un zăcământ de cărbune a fost descoperit pe terenurile acestui sat. Datorită calității zăcământului, autoritățile au transformat rapid zona într-un crater, iar locuitorii din Câmpul lui Neag au fost nevoiți să își găsească alte locuințe.

Armata a intervenit pentru a evacua rapid satul, în anul 1987, iar locuitorii au fost despăgubiți cu bani pentru pierderile lor. În plus, unii dintre oameni au fost relocați în orașul Uricani. Apoi, în numai trei zile, satul Câmpul lui Neag a fost demolat, iar locuitorii au fost nevoiți să privească cu tristețe cum casele lor dispar pentru totdeauna.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net