Minunea care l-a marcat profund pe Arsenie Boca. „Lângă noi era o făptură parcă om, parcă fiară”

Ultima actualizare:

Biserica Ortodoxă Română a aprobat recent trecerea lui Arsenie Boca în rândul sfinților, iar de-a lungul timpului s-au adunat nenumărate relatări despre minunile pe care le-ar fi săvârșit. Însă, Arsenie Boca a fost, la rândul lui, martorul unei întâmplări pe care nu a reușit să și-o explice și care l-a marcat profund.

Arsenie Boca se afla la Muntele Athos când a avut loc minunea
Arsenie Boca se afla la Muntele Athos când a avut loc minunea

Odată cu canonizarea lui Arsenie Boca, mănăstirea Prislop, din Hunedoara, are doi sfinți, pe Arsenie Boca, cât și pe Ioan de la Prislop, un călugăr canonizat la începutul anilor 1990. În ce îl privește pe Arsenie Boca, există nenumărate relatări despre minunile pe care le-ar fi făcut. Însă, el a fost martorul unui episod inexplicabil, atunci când se afla la Muntele Athos.

Totul s-a petrecut în 1939, când Arsenie Boca fusese trimis pentru trei luni la Muntele Athos, de către mitropolitul Nicolae Bălan. Acolo, în timp ce muncea la construcția unor trepte, s-a întâmplat prima minune din viața sa.

„Am simţit deodată că se uşurează povara şi bolovanul merge la deal ca tras cu o funie de sus de către cineva sau de o maşinărie cerească. Dometie sesiza şi el ce se întâmplă şi exclamă: Născătoare de Dumnezeu! A venit Sfântul. Într-adevăr, lângă noi era o făptură parcă om, parcă fiară, cu barba până la pământ şi un păr ca o coamă de leu. Împingea cu noi la bolovan. El era cel care făcea ca bolovanul să meargă parcă tras de cineva de sus”, își amintea Arsenie Boca, potrivit adevarul.ro.

Apariția misterioasă de la Muntele Athos

După ce a ajuns în chilia sa, Arsenie Boca a continuat să fie pătruns de apariția la care a fost martor. El își amintea să se simțea luminat și fericit, spunând că acest episod a fost prima minune pe care a trăit-o.

„M-am cutremurat, că aveam lângă mine un Sfânt, un prooroc care-mi ştie trecutul şi numele. Sufletul îmi era luminat şi fericit. Astăzi pe Sfântul Munte al Athosului am trăit prima minune, am întâlnit un sfânt. O pară de foc. Mi-am zis în gând “Tatăl nostru” şi mi-am însemnat patul, făcând cu mâna dreaptă semnul sfintei cruci. Apoi m-am cufundat într-un somn adânc”, mai scria Arsenie Boca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net