Ce alimente nu trebuie gătite niciodată în oțel inoxidabil? Mulți români fac această greșeală
Atunci când începem să gătim, cei mai mulți dintre noi vor folosi primul vas care ne pică în mână și care are mărimea necesară pentru rețeta pe care o facem. Cu toate acestea, de acum înainte ar fi bine să fim mai atenți la vasele în care gătim, deoarece anumite alimente nu trebuie gătite niciodată într-un vas de oțel inoxidabil!
Vasul în care gătim este un detaliu la care foarte puțini dintre noi ne gândim. De cele mai multe ori, pregătim mâncarea în prima cratiță care ne pică în mână, însă acest lucru nu este tocmai indicat. Iar în ciuda faptului că vasele de oțel inoxidabil sunt atât de practice, trebuie să știm că anumite alimente nu trebuie gătite niciodată în acestea!
Mai precis, este vorba despre roșii, pește, ouă, fripturi, ori chiar și clătite! Aceste alimente nu trebuie pregătite în astfel de vase, indiferent de cât de comod ne-ar fi să le folosim. De exemplu, aciditatea roșiilor poate afecta culoarea oțelului inoxidabil, în timp ce ouăle tind să se lipească de acesta, chiar și dacă ungem vasul cu ulei.
Alimentele care nu trebuie gătite în vase din oțel inoxidabil
Iar atunci când vine vorba despre clătite, este foarte posibil ca acestea să se lipească de un astfel de vas, fiind foarte greu să le mai curățăm. În privința fripturii, este posibil ca această să capete un gust diferit dacă este făcută într-un vas de oțel inoxidabil. Cât despre pește, acesta se va lipi de vas și nu va mai fi posibil să salvăm mâncarea, odată ce se întâmplă acest lucru.
Astfel, deși poate sun surprinzător, este foarte important să știm că astfel de alimente nu trebuie gătite niciodată într-un vas din oțel inoxidabil. În schimb, putem apela la variante precum tigaia de fontă pentru pește și ouă. De asemenea, un vas de fontă, ori unul emailat, poate fi perfect și pentru mâncarea noastră de roșii. Indiferent în ce gătim aceste alimente, important este ca vasul să nu fie din oțel inoxidabil.