Ce trebuie să faci pentru a menține chiftelele proaspete chiar și a doua zi! Vor fi la fel de delicioase și crocante ca atunci când le-ai prăjit
Chiftelele sunt o prezență comună pe mesele românilor, iar chiar și cei dintre noi care nu au prea multă experiență în bucătărie pot pregăti câteva chiftele ușor, fără probleme. Însă o problemă pe care chiar și cei mai iscusiți bucătari o au este cum să reușim să menținem chiftelele proaspete și crocante după prăjire.
Indiferent de ce ingrediente folosim pentru a le pregăti, chiftelele sunt o rețetă foarte simplă de pregătit, pe care chiar și cei dintre noi care nu au experiență în bucătărie o pot pregăti ușor, fără mari dificultăți. Însă, este important să știm cum să păstrăm chiftelele crocante și proaspete, după ce le-am prăjit!
Iar primul sfat pe care gospodinele cu experiență ni-l dau este să scăpăm de excesul de grăsime! Tot ce trebuie să facem este să așezăm chiftelele pe o farfurie acoperită de prosoape de hârtie. Acestea vor absorbi excesul de ulei, iar chiftelele vor rămâne mai crocante la exterior!
Cum putem păstra chiftelele proaspete și crocante după prăjire
Un alt truc ingenios la care putem apela este să le ținem în cuptor, dacă nu intenționăm să le servim imediat. Chiftelele trebuie puse pe o tavă cu hârtie de copt, pentru a nu se înmuia, iar apoi să preîncălzim cuptorul la o temperatură mică. Astfel, ele vor rămâne calde până când vine vremea să le servim.
Dacă ne mai rămân chiftele și pentru a doua zi, este important să le punem în frigider într-un recipient ermetic. Astfel, ele vor putea rămâne proaspete chiar și vreme de 3 sau 4 zile. Atunci când le reîncălzim, trebuie să le punem în cuptor, pentru 10 – 15 minute, la o temperatură de 180 de grade. Astfel, ele vor rămâne crocante chiar și a doua zi.
Desigur, avem opțiunea de a le reîncălzi și în tigaie, însă nu trebuie să uităm să adăugăm puțin ulei, sau unt. Astfel, cu ajutorul acestor trucuri simple, vom putea avea parte de chiftele crocante și proaspete, chiar și a doua zi!