Un fruct delicios ne poate ajuta să dormim mai bine vara! Este foarte îndrăgit de români

Fiecare dintre noi suntem nevoiți să ne confruntăm cu temperaturile extreme din ultima perioadă, iar pe lângă discomfortul pe care îl resimțim de-a lungul zilei, un alt efect al caniculei este faptul că dormim din ce în ce mai puțin și mai prost. Din fericire, există un fruct delicios și sănătos, foarte popular pe timpul verii, care ne poate ajuta să adormim mai ușor.

Cireșele ne pot ajuta să dormim mai bine / foto: Pixabay
Cireșele ne pot ajuta să dormim mai bine / foto: Pixabay

Românii fac tot posibilul pentru a rezista căldurii extreme din ultima perioadă, iar unul dintre efectele caniculei este faptul că vom dormi din ce în ce mai greu. Din fericire, există un fruct extrem de popular printre români, care pe lângă numeroasele beneficii pe care le are pentru sănătatea noastră, ne poate ajuta să și dormim mai bine! Mai precis, este vorba despre cireșe, fructe care nu trebuie să ne lipsească din dietă vara!

La fel precum bananele, cireșele sunt bogate în melatonină, iar specialiștii au ajuns la concluzia că atunci când sunt consumate proaspete, ori sub formă de suc, ar avea capacitatea de a ne influența somnul. Astfel, persoanele care consumă în mod regulat cireșe pot observa o îmbunătățire a calității somnului! În plus, cireșe ne pot ajuta să nu ne mai trezim de-a lungul nopții, cât și să ne simțim mai odihniți a doua zi dimineață.

Cireșele ne pot ajuta să dormim mai bine

Desigur, avantajele cireșelor nu se rezumă doar la un somn mai bun! Alcoolul perilic din acestea chiar poate ajuta la reducerea tumorilor hepatice, mamare, cât  și pancreatice. În plus, cireșele pot fi de folos și pentru favorizarea tranzitului intestinal. Desigur, trebuie să fim atenți să nu exagerăm și să consumăm prea multe cireșe, altfel ne putem simți balonați, sau chiar ne putem confrunta cu crampe abdominale.

În plus, cireșele sunt bogate în fructoză și glucoză, astfel că persoanele care suferă de diabet trebuie să fie atente la cantitatea de cireșe pe care o consumă. Cu toate acestea, în cantități moderate și dacă sănătatea ne permite, cireșele pot fi foarte utile pentru organismul nostru și chiar ne pot ajuta să dormim mai bine!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net