Tragi-comedie cu doi români în Germania. Toată poliția de autostradă din Saxonia a fost alertată

16 iunie 2023 12:26   Internațional

Un român a pus în alertă toată poliția de autostradă din Saxonia. Omul a plecat la drum fără nevastă și fără să observe lipsa acesteia, iar femeia care nu cunoaște limba germană a făcut un atac de panică. Un martor care a reușit să înțeleagă ce se întâmplă a alertat poliția, dar situația nu a fost ușor de rezolvat.

Familia de români se afla pe Autostrada A4, în estul Germaniei. La un moment dat au decis să oprească în zona de odihnă Am Eichelberg pentru a merge la toaletă.

Inițial, femeia a refuzat să își urmeze soțul, însă în timp ce îl aștepta s-a gândit că nu ar fi rău să meargă și ea la toaletă. Așadar, a coborât din mașină și nicio secun dă n u i-a dat prin cap ce va ujrma.

Românul nu a observat lipsa soției

Bărbatul, în mod cu totul surprinzător, a intrat în mașină și și-a văzut de drum, relatează Saechsische. Nicio secundă nu a realizat lipsa soției. După mai multe ore, timp în care bărbatul nu s-a sesizat că femeia nu este în mașină, a fost oprit d eun echipaj de poliție.

Abia atunci și-a dat seama că plecase la drum fără consoartă.

Femeia a suferit un atac de panică

Pentru româncă a fost un adevărat șoc să se trezească singură într-o parcare de pe o autostradă din Germania. Pentru că nu cunoaște deloc limba, femeia a intrat în panică. Cu ajutorul unui martor a reușit să ia legătura cu autoritățile și să transmită situația în care era.

Toate secțiile de poliție de autostradă din Saxonia au fost alertate pentru găsirea românului. Când într-un final a fost localizat, timp în care au trecut mai multe ore, bărbatul, și el cuprins de panică după ce a realizat situația, a trebuit să oprească la fiecare popas de pe autostradă pentru că nu își mai aducea aminte unde oprise cu soția lui.

Cei doi soți români s-au revăzut abia dimineață

Spre orele dimineții cei doi soți s-au regăsit și au avut parte de o fericită "reuniune de familie", mai scrie sursa citată.

După acest incident poliția a dat o declarație de presă prin care a transmis șoferilor să fie atenți.

"Vă rugăm să verificați întotdeauna dacă toți pasagerii sunt înapoi în mașină după o pauză", a transmis reprezentantul poliției de autostradă din Saxonia.

Mai multe