VIDEO Inundație cu vin roșu în Portugalia. Două rezervoare uriașe s-au spart, localnicii au privit cum le trece vinul pe la poartă

12 septembrie 2023 7:25   Internațional
Ultima actualizare:

Portugalia a înregistrat o pagubă imensă. Două milioane de de litri de vin roşu, bun de consum, s-au pierdut după ce două rezervoare uriașe s-au spart. Vinul a inundat drumurile locale și se pare că și câteva puvnițe. S-a întâmplat în localitatea Sao Lourenço do Bairro, din vestul Portugaliei, unde 2000 de oameni au privit uluiți cum le trece torentul de vin prin fața porților.

3 milioane de sticle de vin roșu, pe apa sâmbetei

Incidentul a avut loc la distileria Levira de pe dealurile din vecinătatea satului Sao Lourenço do Bairro. Două rezervoare cu vin s-au spart brusc, inundând localitatea, potrivit Diaro de Coimbra, citat de Insider.

Vinul a inundat drumurile din apropiere şi a intrat în cel puţin o pivniţă privată.

Presa locală a estimat că inundația a fost de aproximativ 2,2 milioane de litri de vin suficient pentru a umple circa 2.933.333 de sticle de vin.

Imaginile au apărut pe rețelele sociale. Localnicii au filmat viitura de vin și au scris: 

„În mod cert un alt fel de inundație.  Un râu de vin roșu curge prin São Lourenco do Bairro din Portugalia.” Localnicii nu și-au putut stăpâni regretul. 

La un pas de dezastru ecologic

Publicația portugheză Correios a relatat locuitorii sunt îngrijorați de contaminarea cu vin a unui râului local Certima, dar departamentul local de pompieri a asigurat că a reușit să blocheze fluxul și să devieze viitura departe de apă, într-un câmp din apropiere.

Destilaria Levira, care deținea cele două rezervoare uriașe de vin, și-a cerut scuze pentru incident și pentru pagubele cauzate în urma acestuia și a transmis pe Facebook că "regretă profund incidentul".

Vinificatorul a mai spus că nimeni nu a fost rănit de scurgere și că autoritățile încă investighează cauza incidentului.

„Ne asumăm întreaga responsabilitate pentru costurile asociate cu curățarea și repararea daunelor, cu echipaje disponibile pentru a face acest lucru imediat”, a scris compania în postare.

„Ne angajăm să rezolvăm această situație cât mai curând posibil.”

Mai multe